19 January 2012

kraf tangan: quilling flowers dengan sifu !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

ouh damn, dah lama tak hadap blog ni...dan masa cuti ni lah nak aktif semula aktiviti berblog...tetibe rasa sikit kekok nak menaip...ala2 kucing yang malu pulak...ceyt...

assalamualaikum...ouh baidewei, i have a lot of stories yang nak diceritakan tapi tak tahu nak mula dari part mana..terlampau banyak bijik yang nak diluruhkan, tapi kita buat slow2 ya...cuti panjang lagi kan...so, masih belum terlambat untuk aku ucapkan selamat bercuti kepada semua mahasiswa dan mahasiswi setelah bertungkus lumus memerah otak menjawab final exam semester ni...and sudah pasti next semester is my last semester oyeah...! harap2 dapat jadi engineer...ouh nak dapat gaji besau dan kawin..! heh?

lets begin!

memandangkan sekarang ni musim cuti, jadi dah tentu ramai kengkawan yang sibuk mencari kerja kan? yep, daripada buang masa dok rumah, bangun pukoi 12 tengahari, skip brekfest terus lunch, mandi pagi terdelay sampai ke petang, melangut depan tv, tangan pegang henset, mata hadap fesbuk, mulut kunyah jajan, habiskan letrik rumah, bangun tido makan bangun tido makan, semua tu buang masa hokay ! lets do something new like THIS !


ecelli, aku sangat berminat buat benda2 kraftangan ni, so sememangnya masa cuti ni aku nak habiskan dengan belajar buat kraf tangan menggunakan basic kertas...dan sememangnya seronok dan mengasyikkan..tak caye cubalah...untuk pendekkan cerita, petang tadi aku dengan my bestie, SEPET GABRA buat janji temu dengan one of the sifu yang terer gile buat kraf tangan ni, kak NOOR AZLINA ABDUL SAMAD...kami bertapa di food court Giant Alor Star...see?? see?? orang lain tengah sibuk makan2, kami sibuk buat kraf tangan...akak ni memang terbaek sebab sudi ajar kami buat a lot of types bunga guna kertas...macam2 nama ada...

and dah tentu reaksi aku yang paling cam nak over excited terlebih...kalau drama indon tu, kira dah zoom in zoom out muka aku banyak kali lah sebab terkejut daripada sehelai kertas boleh bertukar wajah jadi sekuntum bunga... ! sebagai tanda penghargaan aku, aku nak promote sikit bisnes kak lin ni...hehe...kalau korang nak usha hasil beliau, boleh la usha belog beliau..klik SINI ye...pasti teruja sebab semua kad yang beliau buat memang lawa2...macam2 jenis kad ade..yang pop up, bile bukak tersembul keluar pon ade...try la usha...kot2 nak bagi kat awek ke, boyfren ke, nak bagi kat mak mertua ke...its up to you...yang pasti, semuanya hand made...tak mainlah beli2 ni, semua potong, lekat, gam guna kudrat sendiri tahu ! tabik lah...

oyeah, dalam belog beliau jugak ade macam contest blog giveaway...sape yang bertuah randomly akan dapat hadiah daripada beliau...and i really2 love that cute little quilled lovebirds yang beliau buat...agak2 boleh dapat tak? hehe... tersangat cute macam nak kunyah2...eh? haish, kalau dapat tu, mesti bangga kan? ingat senang ke nak buat..ape pon, pengalaman belajar dengan kak lin tadi sangat best...tak sabar nak try buat esok pagi..cewah...

so, sekali lagi, kalau ade yang berminat nak beli kad, bolehlah berhubung dengan kak lin ye? aku ni amateur lagi...kalau dah terer baru boleh bukak bisnes..ecewah ! buat masa ni nak buat suka2 je..hehe...okaylah jom kita usha gambar... !

::: this is my first quilling flower...nak tergelak pon ada jugak :::

::: just try and error...b4 belajar teknik yang betul :::

::: kak lin gigih ajar kitorang..thanx ye :::

::: sepet gabra yang kretip ! :::

::: yes, itu blog beliau...cekidout ! :::

::: abaikan muka aku yang sememeh...tengah panas memang menyampah ! :::

::: quilling papers, quilling tools, owsem kan? :::

::: ini antara patern yang kami belajar tadi..basic :::

::: ouh love it ! :::

::: seamnag terus buat lepas balik belajar tadi...hehe :::

so, amacam? at least aku ade kerja berfaedah nak dibuat masa cuti ni..anda??

p/s: erm, target aku cuti ni, aku nak buat frame yang penuh dengan bunga2 ni...nak gantung kat dinding rumah aku...amacam? rase2 boleh jadi tak? hehe...

1 comment:

Noor Azlina Abdul Samad K. said...

hihihihi! Hi Remy! Best post ni, Kak Lin suka sangat! Thank you for uploading the photos too! Love it! :) Hope we can make flowers again soon! :)