03 January 2011

~hebat gile DR kat PUSAT KESIHATAN utm~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

update..!!!!
fuh, siyesly memang penat gile harini...bak kata si EDA dalam belog beliau la kan, hari ni hari letih sedunia...memang betol pon, dengan nak setel daftar subjek, jumpa lectrer, pastu dengan nk kena pi bayaq saman lagi...wallaweyh, kalah perdana menteri nak habaq mai betapa sibuknya harini...tapi untuk entry kali ni, aku x berminat nak cerita pasal kesibukan aku yg tahap maksima 2..aku nak cerita pasal benda lain...benda yg aku sangat2 x puas hati...

okay camni, aku memang dah asa nak demam dari semalam lagi...lenguh2 badan + xleh nak tido berdengkur mimpi2 indah...x tahu sebab apa..maybe sebab da lama x tido atas tilam UTM kot, so jadi cam x biase la kan...pagi tadi pon kat fac, aku da start pening2 dah...alamak, ari first pon dah x bersemangat ni cmna ni?? seyesly x best kalau nak demam..dah la nk demam, TERMANDI ujan la pulak tadi kn...fuhh, memang terbaik la weyh...

so, disebabkan aku rasa sangat x bermaya, siap batuk2 pening2 loya2 meleleh hingus bagai, aku pon ajak teman baik aku ni, WAN bawak aku gi

PUSAT KESIHATAN UTM


...haa, kat sini la yg bermulanya ketidakpuasan ati aku...

"hellow dokter, saya sakit kepala demam2 batuk2 selesema meleleh hingus, sejuk ketaq2, tapi kenapa dokter langsung x sentuh saya??!!!"

aku cakap dlm hati je la, x berani nk cakap depan2...yela, die langsung x cek pape pon, pegang pon x tibe2 terus suruh gi amik ubat...at least ko pegang la dahi aku rasa panas ke x, cek anak tekak aku ke, ambil temperature body aku ke, amik denyutan nadi aku ke, ni langsung x wat pape pon...ni yg wa panas ni beb...

"dokter, saya ni laki2 la..dokter pon laki2..so, x berdosa pon kalau nak sentuh saya.."

kiranya, aku masuk bilik dokter tadi x sampai 2 minit aku ase...duduk kat kerusi pon kejap je..memang TERBAIK ah dokter tersebut boleh tahu penyakit pesakit dengan hanya melihat..tabik spring ah wa cakap sama lu...aku ni punya la beria cerita aku sakit tang mana, tapi last2 die bagi ubat MIGRAIN je...

"mana ubat demam?? mana ubat batuk?? mana ubat selesema?? okay, ko mane ade sentuh aku, sebab 2 la ko x bagi ubat2 ni kan"

hurmmm...sabar je la yee...

p/s: maybe dokter 2 da letih kot...layan je la...

5 comments:

Miss Yop.. said...

so...patient lak yg kne sabar dgn doctor...??

saba jela..

remySunbae said...

tahu xpe...pesakit yg jadi dokter...dokter tukang tulis je..

Bella Isabella said...

mmg doct kat utm mcm 2! ade org kne sakit kronik bru na sedar kot.

shahjiehan said...

yihaaa~ hai bella~

remySunbae said...

bella: tao xpe....wat keja nk mudah je...geram tol

jat: gatai noo