24 August 2011

dalam bas pon boleh baca QURAN...sejuk hati.. =)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

godek2 gambaq henpon, terjumpak gambaq ni...insaf terus..!


okay, situasi ni dekat dalam bas waktu aku ondewei balik dari KL ke Kedah...aku snap gambaq ni senyap2...kalau tak silap aku, time ni baru 4,5 hari posa kot...kalau tak silap laa...motif gambaq ni??

aku bukan nak tunjuk makcik ni...tapi makcik ni dari awai naik bas sampai la ke stesen bas shahab perdana aloq staq, tangan dia sentiasa pegang AL QURAN...bukan setakat pegang, mesti la baca sekali...aku yang dok kat sebelah makcik ni, rasa insaf terus...malu pada diri sendiri pon ada jugak...yela, makcik ni baca quran dalam bas, yang aku ni? pasang ear phone bukak volume sekuat mungkin dengaq lagu entah apa2...jahil kan?

so, disebabkan aku takdak quran, aku pon tutup la mp3 yang aku dengaq tadi tu..malu wei...malu..! makcik ni banyak2 bagi pengajaran...dia macam tak pening kepala pon baca quran dalam bas...subhanallah...aku perhati makcik ni, kalau dia mengantuk, dia dengaq nasyid kat henpon dia..dia bukak slow2...lepas dia segaq balik, dia sambung balik baca quran...gambaq ni memang aku snap senyap2 kot... =)

sempena ramadhan yang nak habis ni, sempat lagi untuk kita buat amal ibadah...contohi makcik ni, even dalam bas sekalipon sempat lagi baca quran...semoga tuhan bukak pintu hati kita semua, termasuk aku sekali..insyaALLAH...

p/s: citer RAMADHAN TERAKHIR memang best..~~!!



3 comments:

GUGU ZERRANI said...

makcik ni tak fenin ke? mungkin mendalami kan~

h.a.n.g.g.o.k.b.a.s.i said...

insyallah amalan diterima.. ><

EsPiRaNzA said...

alhamdulillah.. >_<