19 September 2011

expose..! bilik tenang, hati pon tenang...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

Assalamualaikum…haaa kemain susah nak update belog sekarang ni..bukan sebab malas ke hape, tapi almaklumlah aku sem ni duduk dekat ulu2 sikit…tercorok dekat kolej paling hujung sekali…so, faham2 je la ye..nak berpeluang dapat wifi free tu tersangatlah susah tahu…sekali dapat konek connect wifi, pergh tersangatlah macam kera luku..betapa seronoknya tak hengat..tapi dengaq habaq awal bulan 10 ni wifi UTM akan diupgrade secanggih mungkin…oke oke, aku tunggu sejauh mana kelajuan wifi yang bakal aku dapat nanti..jangan indah khabar dari rupa sudahh…

Okay, rindu aku tak? Okay, muntah..!

Disebabkan tersangat lama aku tak berpeluang nak update belog, jadi aku rasa macam nak sekali harung ja semua cerita yang aku pendam selama ni..boleh dak? Tapi nanti jadi tak syioq la pulak kan..takpe2, aku bukak cerita one by one hokay? So, untuk entry kali ni aku nak expose kan keindahan bilik aku yang baru…hey hey hey, azam baru sem ni tahu…kemaskan bilik sekemas kemasnya..! sabaq sat, ada ja gambaq kat bawah ni haa..jangan gelabah sangat..teet…

Sebelum usha bilik aku, aku nak story sikit la macamana aku bersemangat nak mencantikkan bilik aku…pernah dengaq perkataan ini??

HOME SWEET HOME? Atau…

RUMAH ITU SYURGAKU?? Atau…

HATI YANG TENANG AKAN LAHIR DARI PERSEKITARAN (RUMAH/BILIK) YANG TENANG???

Haaa, ini aku dapat dari seorang kaunselor yang baik dekat UTM ni..ouh, aku memang bermasalah sem ni stress kemain, and then aku gi jumpe kaunselor cerita itu ini luahan bagai and aku pon bersedia menerima segala nasihat dan dorongan beliau…haa, kaunselor ni la yang suruh aku cantikkan bilik aku, letak segala pewangi aroma terapi…salah satu cara kurangkan stress katanya…

Dan memang YA..! aku dah tak berapa stress lagi…suke kan? So kawan2, kalau anda berasa stress, jangan malu2 dan segan2 untuk berjumpa dengan kaunselor anda..alah, kalau jumpa kawan2 pon boleh nak cerita masalah anda kan..tapi ingat,,,kena pandai pilih kawan yang kompon boleh dipercayai…eh, korang jangan,,, kawan makan kawan dah semakin ramai sekarang ni tahu..so hati hati ye…peace..!

So, jangan banyak complain fasal bilik aku ye…usha diam2 sudaa…aku tahu, korang lagi kreatif bab2 nak mencantikkan bilik ni…sekarang kan tak belajar sangat lagi kan, tu yang ada masa nak hias2 bagai nih…selamat mengusha bilik aku…!
.
.
.
.
.

::: ni planner aku lekat kat dinding...senang nampak :::

::: ni side sebelah kanan bilik :::

::: ni lak side sebelah kiri...aku suka ruang ni...ruang santai aku :::

::: pandangan dari depan pintu masuk :::

::: pandangan dari arah jendela.. semak sikit seluar gantung2 :::

::: hand made hokay..! lampu tidoq.. :::

::: teddy bear tu hadiah besday aku...anak papa namanya :::

::: gigih balut kotak kertas A4...merah menawan..! :::

::: ni semua barang2 yg orang bagi... :::

::: koleksi kasut..ada lagi bawah katil... :::

::: wayar sepah2 sume disatukan dalam kotak :::

so amacam? aku suka bilik aku sekarang...biarpun tak seindah mana, tapi aku puas hati..haha...k lah, chow..!

p/s: entah bila pulak aku dapat update belog lagi niii...hurmm...





6 comments:

iela_fadila alias said...

remy..cantik bilik hg !

remySunbae said...

hahahaha...thanx baidewei...untuk keselesaan sendiri apa salahnya kan? hehe

IQ = Iez Qis said...

perghhh!!! lawa giler blik....klah la blik aku!!

Mar-Diah said...

cantik weyh. best r prbot wne hitam :)

Anonymous said...

pergh...remy, da mcm umah ak nengok...bley ah msok deco idaman...hehehe....mmg rajin ah...thumbs up utk ang...

~adi~

nur hidayah isa said...

cantiknyeee bilik. nyum2. hehehe

leh jadik eric leong dah remy. hee