27 September 2011

bunga konvo yang tak real (origami)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

Assalamualaikum…

Seriously aku cakap aku dah tak sabar nak konvo, nak dapat bunga besau2, patung teddy bear or watsoever yang diliwat dicocok bontotnya yang dikelilingi sejambak bunga wangi2, dapat DUIT sebagai hadiah tamat belajar, dan bila dah habis belajar konvo bagai, baru lah boleh nak fikir soal rumah tangga ye dak? Haa, baru lah boleh kerja nak cari nafkah untuk anak bini nanti…ouh tak sabar eden..hehe…

Dah tu, bila dah cakap soal konvo monvo nih, haruslah bagi bunga dekat kawan2 yang rapat..aku pon tak faham kenapa kalau orang konvo je mesti bagi bunga..bunga betul tahan berapa hari ja, lepas tu dah layu..last2, buang macam tu saja ye dak? Kan membazir amalan syaiton..ecewah...

Kembali ke pangkal jalan..! (sila rujuk tajuk entry)

Okay, sapa2 budak JPA memang akan tahu betapa tragisnya kami tak berduit sepanjang tempoh belajaq nih…budak PTPTN kemain enjoy sakan beli itu ini, kami habuk pon tak dak..ceyt..disebabkan aku ni jenis sedar diri tak berduit, tapi nak jugak bagi sumthing special untuk kawan aku grad, bermacam macamlah idea kreatif yang timbul semata mata taknak hampakan kawan2..gituh ayat tacing…jadi, terciptalah ini…..tadaaa…!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ni lah bunga yang aku buat..sekali lagi nak mention, AKU BUAT SENDIRI…guna kertas lipat sana lipat sini gedebuk jadi bunga..nak kata lawa macam bunga real tu, memang tak lah kan..at least ada la juga iras bunga..haha…

Ate, kalau nak belajar buat bunga ni, nanti aku UP tutorial camna nak buat ye…jimat pon jimat…yang penting bukan harga mahal atau tidak, tapi keikhlasan tahu…kelebihan bunga ni, tak layu..hahaha..okay lah, itu saja…bye..! usha2 lah gambaq kat bawah ni ye…adios..!


okay, yang kad tulisan berdiri2 tuh aku curi idea member aku yang buat komersial kad untuk dijual...sorry ye aku amik idea hang sat...kalau nak usha kad yg lagi cun, klik SINI...


 p/s: kalau aku grad, aku nak kereta sebijik okay x? haha.. bye..!










3 comments:

IQ = Iez Qis said...

pperghhh~~ cun!!! nak jugak bley?

nk buat jugak!

sELipAr_biRu said...

cantik.
balajar mne gubah bunga ni?
ajar bole? :P

shafiqabdshukor said...

smart..
awat tak cakap awal2..
kalau tak bo;eh tempah..
bunga yang aku dapat hari tu dah layu dah..
hahahaha