08 September 2011

kepala ditutup hijab, takkan lengan dada nak terdedah pulak? mangsa fesyen..!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGArremyHIDUremyTULIS

assalamualaikum...

udah udah la tu packing barang yang bertimbun, jom kita luangkan masa baca belog pulak...macam biasa lah, sementara nak lipat baju bagi siap, mesti ada penghalang...ye lah, lipat baju depan tv yang ternganga cerita best2, belakang pulak ada laptop yang dok terbentang fesbuk yang asyik terbit tanda merah yang memanggil manggil aku untuk terjah notification dan membalas tanpa henti...sebelah aku pulak terbaring henset yang tak habis2 dok masuk mesej itu ini...yang aku geram tu, bukan mesej dari awek aku (eh jap, ade awek ke?) tapi mesej bertimbun dari siti Celcom yang tak jemu2 dok hantar mesej nak kapel dengan aku...cam harram kan..udah udah la tu Siti Celcom oii, mesej anda yang nonsense tu memang takkan dilayan...titik..! ate, bilanya nak siap packing barang ni?

hurm, ingatkan dah habis packing barang sumbat dalam MeMok, ghopenye ade lagi baju2 yang aku terlupa nak masukkan...kena la punggah balik susun elok2 bagi muat...takkan nak nganga MeMok pastu sumbat terus je kan, sistematik la sikit derr...dah tu, tak ke dua tiga kali kerja namanya tu..adoilaa...eh, tak kenal ke sape MeMok? kalau tak kenal maka tak chenta...kalau nak chenta jugak, cium LINK ni ye...member aku yang bagi nama Memok ni..cam omel2 kiut miut pulak name MeMok..hehe... 

lupakan hal MeMok ke, Gemok ke, Tomok ke, yang penting kita bahagia..eh, takde kaitan...ouh sebelum terlupa, ingat lagi kisah lucah sadis INI..? kisah di mana aku berkaki ayam selepas pulang dari mesejid..hairan kan, pergi mesejid berkaki manusia, balik mesejid berkaki ayam...nasib baik tak berkaki betina..kalau tak, naya...kalau masih tak ingat, gi bace cerita tu dulu, baru anda faham ye dak?

jadi, petang kemarin aku memasang hajat nak beli sendel baru...dah kena rembat kan, mesti la beli baru..takkan nak rembat kat kedai pulak...macam2 kedai aku pusing..niat di hati nak beli sendel NIKE yang merah2 tu, tapi duit raya tak banyak terpaksa lah aku batalkan niat aku nak bermegah dengan secalit tanda right kat kaki...keluarlah dari butik NIKE dan al-ikhsan tu...naik pulak tingkat atas...tiba2....jeng jeng jeng...
.
.
.
.
.
TIBA TIBA...AKU TERNAMPAK INI...!!!
.
.
.
.
.
ce usha fesyen patung2 ni...





apa yang korang boleh simpulkan? ye, ye tahu, ini patung model kedai baju...tapi cam pelik dan kelakar aku tengok...punya la letak tudung bagai, tapi tak payah la pakaikan baju kat patung tu seksi nampak habis ketiak dada dan macam2 lagi...ada banyak lagi sebenarnya tapi aku malas nak snap banyak2...macam merosakkan imej islam dah aku tengok...kalau nak bogelkan terus patung tu, tak payah la letak hijab kat patung tu kan...nanti kalau orang bukan islam tengok patung ni, boleh disalah faham ajaran islam pulak...

"oooo, orang islam kalau pkai tudung boleh tunjuk lengan, tetek, dada dan macam2 lagi ghopenye..."

haa, tak ke naya kalau disalah ertikan macam tu? hurmm...pendapat aku, kalau nak tutup tu, biarlah kesemuanya ditutup...jangan buat half half..iye, walaupun ini hanyalah sekadar patung yang tak bernyawa, tapi kan ini model untuk menggambarkan fesyen...tak bagus tu...so, selamat beramal..! peace no war...

p/s: aku gelak ja tengok patung2 ni...sabo je laa...




***************************************************

pssst..mintak tolong sat naa...

hai, aku pon nak promote jugak...hehehe...ecelly ni first time aku join contest2 LIKE2 nih...aku tak paksa korang like tao...tapi kalau rasa cam best je gambaq ni, tolong like ye..kaslau x best pon like jugak..hahaha boleh lak camtu...tak susah pon, just sumbang tenaga sikit ja untuk tekan button LIKE...ouchh..!
okey, ni stepnya ya...

1) klik link ni dan LIKE page ni dulu..

2) klik pulak link dan LIKE gambau tersebut ye...


senang je kan? tolong sat naaa... ;)

4 comments:

~awa~ said...

patong jela tue....

Aisyah Nabilah Alias said...

salam.


like this!
they should be concern with this issue even though it's ONLY fashion, but it did reflect our religion.

nice one :)

Anonymous said...

bodoh ckp pasal ptung wat pe... bongok

remySunbae said...

betul tu..kadang2 fesyen yg melampau pun susah jugak...boleh bercanggah dengan syariat...fesyen tak salah tapi kena ikot syaraq kan...=)

anon: tak perlu nak kata BODOH kot...kasar sangat kot...memang la itu patung...sy pon tahu, tapi benda ni la yg akan melambangkan identiti...tak boleh kah dorang pakaikan elok2 patung2 tu? kalau kita tak sensitif isu2 ini, siapa lagi? org yg tahu cakap saja lah yg BODOH..!