13 December 2011

stress dan busy sebab kerja last minute !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

sungguh tak tipu, aku rasa alahai serabutnya hidup nih...ini lah panahan sebagai final year student gamaknya...dah nak ujung2 semester lagi lah bizi macam kimak...tidoq dah tak tentu hala dah, memang ikot sedap hati ja nak tidoq atas meja study ke atau pon katil...kalau tidoq kat atas katil tu memang besaq rahmat tahu ! sapa2 yang pernah alami kehidupan sebagai final year student engineering insyaALLAH faham maksud aku...cewah, bajet gila walhal budak2 archi lagi bizi...heh?!

minggu ni ! minggu ni memang serabut...jadual planner aku tersangat full...setiap masa ada benda nak kena buat...ni pon curi2 update belog sebab dah tepu kepala otak mengarang discussion thesis...mana taknya dengan submission business plan untuk subjek usahawan lagi...benda last minit punya kerja, gitu lah...sebab tu lah orang dulu-dulu sibuk dok cakap, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian...aku pulak jenis terbalik, haaa bersenang senang dahulu, rilex je...last2 baru nak gelabah...nak terberak baru nak gali lubang gitu lah jadinya...

yang nak kena buat bagi siap minggu ni...

1) peer teaching notes expert team plant design
2) power point slide presentation peer teaching plant design in class
3) ASPEN HYSIS untuk project plant design nak kena buat jugak
4) 10 pages report effective communication...
5) business plan punya report yang sepatutnya buat dalam masa 3 bulan, tapi grup aku hebat nak buat dalam masa 3 hari ! terbaek ! pastu mula nak terberak...
6) slide presentation business plan yang nak present ESOK !
7) second draft PSM...discussion buat semula sebab salah..
8) RUN BALIK EXPERIMENT PSM ! baru tahu tadi... T___T

jadual aku minggu ni..

haa, jangan kau..dah susun dah apa yang nak dibuat..sebab tak nak bagi bercelaru...apepon, kerja2 yang di force ni selalunya menjadi...hahaha...

ahad:
siapkan esaimen communication yang bosan tu...
9pm-12tgah malam
peer teaching expert team...discussion sampai tengah malam...

isnin:

pagi- kelas
petang- discussion siapkan report business plan
malam- sambung buat PSM, bersilih ganti dengan report business plan

selasa:

due date assignment communication..
pagi- kelas
petang- discussion report business plan, buat report dan slide presentation sekali...esok present..
malam- meeting group plant design dekat K9...buat ASPEN untuk project methyl ester
tengah malam- buat preparation untuk present esok...kelam kabut sungguh..

rabu:

present business plan...harap2 berjalan lancar sebab cincai punya kerja !
petang- siapkan thesis untuk second draft..nak submit hari khamis bhai ! tak tidoq lagi lah...

khamis: 

kelas sampai petang...due date second draft pukoi 5 petang...harap2 sempat..damn !
malam- buat slide presentation untuk peer teaching Plant Design dalam kelas...damn, dah la tak faham pastu nak kena ajar orang depan kelas pulak..sedeyh !

jumaat:

sepatutnya takde kelas tapi terpaksa buat kelas jugak..motif !
presentation peer teaching plant design...jangan blur sudah sebab tak faham apa yang nak di present kan..huk3...
petang- jumpa supervisor PSM...KENA RUN BALIK EXPERIMENT...!

sabtu:

sepatutnya boleh enjoy, tapi kena stay kat lab untuk rerun experiment...sob3...

yeah, semua orang bizi...jadi pandai2 lah susun masa kita dengan betul...kalau x suka bizi, tak payah jadi student kan? apepon, benda2 camni lah yang akan buat kita tersenyum bila fikir balik nanti...dengan stress nya tak fasal2 pergi melantak tengah malam buta...pastu jadi macam orang gila meroyan cakap telefon pon dah tak betul..nak telefon team mates, ter telefon lecturer...heh? aku tak pernah jadi lagi..tapi aku pernah la nak mesej team mates tapi termesej supervisor...ko gile ! nasib baik tak tulis pelik2...haha..sebab biul sangat la tu...oyeah, dah nak pegi discussion oyeah ! selamat berjaya kawan2...=)

serabut kan meja study aku...hik3...

p/s: aku viva 2 januari nanti..tak sabaq nak habiskan... =)


4 comments:

mizz_aainaa said...

hehe.. gudluck tuk minggu yg bz.......

iela_fadila alias said...

remy.. kat blog aku pun ada senarai dis week pnya kja.. lebey kurg ja kita..
aku skrg da smpai sggp korban waktu tidoq.. sobs !

acamlee said...

oke...ak nmpk botol herbalife belah atas kiri gmbr...yg tu ak like...haha

Anyyss Shuhaimi said...

perghh...dah dapat bayang dah camne aku final year nanti...