01 May 2011

ceq maaaluuuu episod kedua...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

eh awat besaq sungguh keMALUan aku arini??? sungguh tak tipu baq hang...malu ya amat...macam biasa la, aku study kat libry dengan harapan nak dapatkan keberkatan sebelah MESEJID gamaknya la kan...ececece kemain...konon nak bangun awal lepas subuh terus bersiap terpacak depan libry sebelom pegawai libry bukak pintu...dengan harapan pegawai bukak pintu tu akan cakap kat aku...

"eh awaklah insan cemerlang yg paling awal datang libry..saya kagum dengan semangat awak...erm, saya ade anak gadis yg sangat cantik..oleh kerana awak mempunyai ciri2 lelaki idaman yg sangat rajin dan hawt bersemangat waja untuk mencapai kecemerlangan, saya nak jodohkan awak dengan anak gadis saya yg sangat hawt itu...ade bran?"

okay, melalut...haha...walhal terlebih tidoq baq hang sampai rasa nak melelong kepala aku nih...letih jawab exam engineering economy semalam gamaknya yg letih gila kot...eh sebelom tu nak habaq. "baq hang" tu sebenaqnya "habaq kat hang" or bahasa kay el (KL) nye "nak bagitahu kat ko" atau bahasa kelantan "nak ghoyak ke mu"...eh kalau salah boleh lempang kalau berani..haha...

okay-dah-bab-mukaddimah-yang-sangat-annoying-iteewww-kita-fokos-pada-niat-asal-ye...ecelli, aku nak habaq yg aku rasa sangat keMALUan tadi..damn giler..sesungguhnya sepanjang 3 tahun genap aku kat UTM ni, aku memang tak pernah pinjam buku kat libry nih walaupon boleh dikatakan setiap sem study wik aku bertapa sini...jakun tak jakun tak jakun tak? lagi satu, aku langsung tak pernah fotostat kat libry nih...jakun tak jakun tak jakun tak? tak jakun sangat la kan sebab aku memang tao yg ade kedai fotostat kat aras 5..and memang kena guna kad ala2 kad top up henpon gitew kalau nak fotostat..hampa cucuk kat lobang dia pastu boleh guna...kalau habis duit, top up lagi...canggih tak canggih tak? haha damn.. seyes jakun gak aku...

so...nak dijadikan ceghita, aku nak pi la fotostat nota member aku aku kat aras 5 ni haa...aku pinjam kad member aku yela aku mana ada kad secanggih tu...kad pengenalan ada la, nak? okay, aku pon naik la aras lima lepas tu aku nampak ada sorang gurl nih dok sibuk fotostat nota jugak...tanpa segan silu aku pon mendekati si gadis sunti tersebut  (okay damn ayat nak skema hanjing tanpa short form..)

(maaf aku malas nak melukis arini..so aku wat dlm bentuk dialog je la eh..haha)

aku : kak, fotostat nota ni one set..

gadis : err,,, awak tak pernah datang sini eh?

aku : pernah...saya selalu kat sini...cuma jarang naik aras 4 ni..kenape kak?
gadis : ouh patot la...saya student sini la..bukan akak fotostat..kat sini kan self service...awak cucuk kad pastu awak fotostat sendiri...(damn gile muke pompuan ni tahan gelak)

aku : ouh eh...okay...yeke...(damn aku malu tahap gaban sampai tak tao nak cakap apa) erm, thanx eh...sowry..

gadis : takpe saye faham (damn lagi celaka bile die cakap camni...pastu die blah gi kat member die sambil berbisik..wallaweyh ko ngumpat aku eh...damn malu)

lepas tu dengan perasaan yg sangat malu, aku pon tarik nafas sedalam dalamnya dengan membuka dada bajet tough dan terus menuju ke arah mesin fotostat...ni lagi 1 hal...berapa lama aku dok belek mesin tu aku pon tak tao...damn, jakun lagi sekali...seyesly aku tak reti nak guna mesin tuh...yela kan kena cocok kad pastu nak letak kertas kat mana pon aku tak tao..sebab aku nak fotostat depan belakang..mana aku terer baq hang...


lepas puas aku dok belek2 macam dok belek kereta BMW, barulah brader yg dari tadi memerhatikan gelagat aku datang kat aku...


"meh sini saya tolong...macam ni....bal3...." (dia pon tolong fotostat nota aku sambil membebel..haha...)


so, lepas dah siap urusan fotostat, aku pon terus blah...tak pandang dah kiri kanan...hahaha...malu punya pasai...jakun la katekan...hehehe...so, ni je hikayat remysunbae untuk hari ni...aku nak sambung study lak...babaiii....

p/s: eh laaa...asal aku datang libry ja, mesti ade gossip...haha...rilex la der, dah trade mark belog aku pon tengok dengar hidu tulis...layak la an..haha...adios..!

11 comments:

syuhada mokthar said...

hohoho..
sorry tergelak kikiki
tp xpna gune pon masin tu..
mcm payah je huhu

Aihaa said...

hahaha~~~~
ops...t'gelak lak~
hee~~

Ecah Ecot said...

tumpang gelak bole??hahaha..malu gile kott...sabo jelaa

IQ = Iez Qis said...

remy sunbae...saya benar2 malu dengan awak!! hahahahhaha~~

nyway, same la...xreti gak nkgne mesin photostat...tapi tau la jugak kat situ ada self service...

[ayat mau ktuk blik~..hehe]

farah farhana said...

spesis la kite haha dh 4 taun dok utm pon.. still fara xreti guna mende alah tu hehe

NadiRah said...

hahahhahahahahhah!!!!
gelak kuat3!!!!!!

nad pon x penah potostat kat library..hehhee

mizz_aainaa said...

hahhahha!!!!
adoi3..
berair2 mata dok gelak..
jgn marah eh..

meh sini nak ajarkn..
kad pn da neh.. heeee~

ijatkomeng said...

bahahha,,,,nseb ak pena gune...slamat lg..ahha

syaimz said...

haahahahaahaha,kelaka kelaka kelaka kelaka!

Mr Pingu said...

hehe.. spanjang duduk UTM pujn I xpenah fotostat kat library tu..

nur hidayah isa said...

aku mmg tak pernah fotostat kat sana..hehe