03 July 2010

~nAk BeRuBaH kE, bOsAn..???~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

...assalamualaikum...

wah, cepat jek nk wat 2nd post..haha..ntahla, asa cam feeling lak malam nih...mesti korang slalu dengar kn, HUMAN can CHANGE...ape motif pkataan ni sbenarnye? ape maksud tersirat kalau

kapel korang ke, kawan korang ke, partner korang ke, sape2 je ke yg cakap benda ni kat korang? haha..watever la ape motifnye kn... tapi korang patot tahu ape mksud sebenar pkataan ni...ade bnyak sebab bile seseorang tu lafazkan benda alah nih..huhu..

1) bile die cakap benda nih, maksudnye die memang BETOL2 nak berubah..amiin...tapi ke arah mane kite x tao la kn..baik ke jahat..haha...


~aLhAmDuLiLlAh...bAgOsNyE...amiiNNNnn..~


~kN tErOk MaMaT nIh~

2) bile die cakap benda nih, die tue sebenarnye nak bagi HINT kat korang la babe..hint yg die dah x suke korang laa..ape lagi..wat2 x paham pulak...


~mAmAt NiH mCm DaH x SuKe MiNaH nI jE~

3) pastu, ade jugak yg nak bagitahu yg die ni jenis x tetap...maybe kejap jadi katak..kejap jadi manusia...alaaaaaaa, macam citer frogPRINCE laa...ngeh3..



4) ade jugak yg bile die cakap camtu, die nak suro kite pujuk...supaya jgn berubah..stay mcm dulu...poyo je kn..huh..!

5) yang ni lagi teruk..cakap je nak berubah, tapi dgn kite je berubah...baik la konon kn...tp blakang kite..?? pergh...ade org lain...piiiiiiirah..


~cElAkE sIaL..!!!~

6) ade lagi yg lebih teruk...kalau die cakap benda ni, korang jgn la jalinkan hubungan dgn die...sbb org mcm ni jenis cepat bosan..yela, bile bosan, die mule nk berubah...tol x..so, reject awal2 bile di awal hubungan die dah cakap benda ni...ish3...


~sEkOr2 mUkE bOsAn AbEs~

7) tapi ade jugak yg die saje2 cakap je...sebab dah xde idea nk cakap kn..so, ayat ni cam mnarik, die pon bantai je la...haha..

8) erm...yg ni pon not bad gak la...die cakap camtu sebab x nak kite terlalu mengharap kot...tapi bole caye ke...dah kalau x nak bagi harapan, jgn la terhegeh-hegeh main api..huh..! emo la pulak kn..hehe..relax3..

9) haha..yg ni pon boleh tahan gk...die saje ckp camtu sbb nk tunjuk yg die HEBAT english..yela, xleh ke cakap dlm bahasaMELAYU je..manusia boleh berubah...gigih ckp BI apesal..hahaha...


~pErGh...TeRrEr GiLeR BI dOrAnG nIh..haha~

10) yg last nih, aku dah xde idea dah...korang pandai2 la pikir sendiri ape sebab musababnye ek..hahahaha... :P

kesimpulannye, ikot tafsiran masing2 la nk pikir ape pon pasal pkataan ni..."HUMANcanCHANGEanytime" bg aku, aku x suke ayat nih...x tao nape..huhu...so, ni je kot yg aku nk merepek...adios~

~remySUNBAE sangat mengarot~

6 comments:

hikari & yami said...

rmi2 kte brubh

IERA HAJERAH AZMAN said...

berubah dari gemok ke kurus... wakakaka.lepas ni balek campus jogging same2 tiap2 petang,jeans aku dah sendat :|

Mar-Diah said...

haha.. human can change anytime
same goes wif me =)
sunblock pn same.
haha

remySunbae said...

brubah jadi baik xpe, tapi jgn pura2 baik depan kite je..blkang, same je..ade gk yg mcm 2 tao

klu jadi kurus, aku pon nak..hehe..

hikari, jom3..hehe

ciK na..... said...

wah...remy dah da blog sey...

remySunbae said...

hehehe..mestila..ngeh3