26 August 2010

~bOdOh SaNgAt Ke?~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyDENGARremyLIHATremyHIDUremyTULIS

dear my blog,
skali lagi aku nak luah isi hati aku...seyesly, buat pertama kali dalam hidup aku, aku rasa sangat2 down...tahap paling maksima aku rasa down hari ni...okay, aku tahu result aku takde la gempak sangat kalau nak banding dengan kawan2 aku yang stret dean list...tiap2 sem dapat pointer letop2...aku student chemical engineering yang biasa2 je...result semua cukup makan je kan...aku sedar kot hakikat 2...so, bila aku dah sedar kekurangan diri aku, aku study bagai orang gila...study sungguh2...fokus dalam kelas..dengan harapan aku boleh score dalam setiap test n exam..tapi...!!! ntahlaa...

tadi, jujur aku cakap, aku rasa sangat2 down..down..down...dalam kelas separation...macam2 persoalan timbul dalam hati aku..
bodoh sangat ke aku ni?
lembab sangat ke aku ni sampai benda senang pon xleh jawab?
lambat pikap ke aku ni?
dungu sangat ke aku sampai teruk sangat markah aku dapat?

seyesly, markah test 1 separation aku sangat teruk...aku dah boleh agak benda ni nak jadi lepas test aritu...tapi x sangka seteruk ni...frust sangat2...ingat x entry aku sebelom2 ni...yg aku gi makan mcD dgn kawan2 aku...haa, kan aku cakap aku release tension makan mcD lepas test...test separation ni laaa...sangat2 teruk..bukan susah mana pon..tapi x nampak clue di situ..arghh..!! its okay kalau aku x study sepatah haram pon kn..tapi aku study bagai nak rak, wat latihan bagai nak gila, wat graf betol2, past year pon aku buat...betul pulak semua yang aku buat latihan 2..tapi bila time test semua lingkup...trick sikit je pon aku dah gelabah...sorry dr hashim...saya x score dalam kelas Dr....

betol cakap member aku, bodoh aku jugak, aku gi padam apa yg aku buat...n buat yg baru..sedangkan yang aku padam 2 la step yg betul...so, sia2 ja masa aku...at least, kalau aku x padam, maybe boleh dapat markah jugak kat situ...aaaarrrrrrrrrrrrgghhhhhhhhhhh...!!!!!
masalahnya, markah yg aku dapat SANGAT2 TERUK...

aku minat subject ni...sebab nampak macam engineer kot blajar bnda alah ni...tapi, aku x score test...dah la over 15 marks...kalau aku dapat rendah, ade harapan ke nak score?? mimpi je la kan...down nya hari niiii....aku x tahu la apa yg jadi kat aku dalam kelas tadi...keliling aku dapat elok2 even x full marks...anyway, tahniah pada yg dapat markah tinggi2...korang patut bersyukur...aku bersyukur gak..tapi kesal dengan diri sendiri je...bodoh sangat...

dalam kelas tadi tiba2 je aku rasa sebak gila...tengok markah yg aku dapat...ada harapan ke aku nak dapat A? tiba2 teringat mak abah kat umah...dorang hantar aku suruh aku study pandai2, bawa balik segulung ijazah...tapi aku pulak main2...bersalah gila kat mak abah aku...dengan serta merta entah dari mana mutiara jernih jatuh meleleh kat pipi aku tadi...nasib baik orang x perasan...haish...

xpe, yang dah lepas, biarkan ia berlalu...jadikan pengajaran...i know, i can do it...remySUNBAE can do it..aja2 fighting..!!
hurm...lega sikit dapat luahkan kat sini...thanx my blog..lend me ur ears...i love my blog...


p/s: aku nak study..aku nak study..aku nak study...

16 comments:

Fiffy said...

good luck weh. ak paham. tu aku rasa sekarang ni. selalu nyesal sebab aku kuat main. then right now, dah final year, baru struggle nak cover ptr n semua tu.

xpe. ada masa lagi. u have 2 years left. aku x smpai sthn lg. huhu

MiminYuyu said...

remy jngn laa cm nie..ak pun study bagai nk rak, tapi xde pun full mark..huhuhuhu..hg mind set cmni jerk>>>> XPE2,MAYBE REZEKI AK XSAMPAY AG...ak sellu ckp cam2 jerk klu ak frust sngt2..seresly,jngn pk sngt2 k..me as well..huhu

atiqah aziz said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

salam remy...ak just nak gtau....sbg student,inilah rencah hdop...kdg kat ats,kdg kat bwah....sumer org bljr dr ksilpan...trmsuk ak...ak pon prnh down...tp ble ak share sumer ni dgn fmily ak bru ak rse ringan sket....tuhan nk mnguji kite dgn mcm2 cre....trmsuk yg tgh ko hadapi skrg....jgn mudah ptus asa...yg slalu kat ats pon sbnrnya prnh jer rse kat bwah tp jgn ptah smgt...insya allah akn ad jln kjyaan d dpn ko...

acamlee said...

sabar la....mybe tok jd pengajaran. bek trlnjur awal2, smpt cover ag. klaw trlnjur time stdy week, lg la tension...huhu

remySunbae said...

fifi: insyaALLAH...aku pon doakan ko grad dengan jayanya... =) thanx ye

mimin: 2 la..maybe rejeki aku x sampai lagi...entah bila la nk sampai..adoyai...aku harap aku leh cover balik 2nd test weyh...cuak gile aku...tanak repeat... =(

atigah: welcome 2 my blog..singgah2 la slalu ye..hehe...insyaALLAH...thanx 4 ur support...u too, usaha bg dapat lagi elok test akan datang...

anonymous: insyaALLAH...btol gak..idop ibarat roda...mungkin ni time aku jatuh...insyaALLAH, aku usaha utk naik balik...thanx 4 ur sapot der...

acamlee: sangat pengajaran buat aku...jgn over cnfident...n jgn padam even salah yg kita buat...sebab kemungkinan ada markah kat situ..n yakin pada diri sndiri...thanx..

thanx u olz...

MiminYuyu said...

remy jom berbke sx..zaza ajak..hehe

remySunbae said...

bile??? katne?? sape lagi??

MiminYuyu said...

kite2 laaa..cm dlu2..hehe..cm kt danga bay dlu..ble2 pun xpe..hg msg laa zaza, tnye dye..

remySunbae said...

hampa rancang la weyh...bila2 pon xpa..b4 raya laa....jom3...best kn..hehe

MiminYuyu said...

alaaa, cm xsempat dh jerk..pas raya lakk laaa..hehe

remySunbae said...

okey3...pas raya kita kuar same2 lagi k...gi danga n main game kat danga lagi...=)

MiminYuyu said...

hehe..on jerk..weyh remy sebnrnye ak yg ajak..hehehe..bukn zaza..hehe

db cooper said...

relax la beb

Nurhaliza Suhaimi said...

wey test 1 separation aku pon x boleh dibanggakan gak. rilex la. test 2 x lame lagi. =)))

remySunbae said...

aku struggle kot utk test 2...alhamdulillah dapat full marks...aku bersyukur gila2...thanx u ols...