06 August 2010

~tAbAhKaN hAtIkU~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyDENGARremyHIDUremyLIHATremyTULIS


YA ALLAH, dah sebulan aku kat UTM ni...kejap je dah sem 5...tapi ase mcm baru je daftar masuk sini...memang benar cakap orang kn, masa berlalu memang pantas..sepantas cahaya...cuma aku je yg leka dibuai mimpi ntah pape...bangun remy..!!! bangun..!!! jangan asyik berangan, termenung, meratap dan sebagainya...yang penting sekarang ni, study, study, dan study...ingat pesan mak abah...bawa pulang segulung ijazah...hurmmm...

aku still ingat lagi...tiap kali nak pulang ke UTM, dari dalam kereta lagi aku dinasihat macam2 oleh mak ayah aku...sampai lah ke hadapan pintu bas sekalipun, masih dipesan dan sebagainya...betapa sayangnya orang tua aku pada aku...

" blajaq ghajin2...jangan dok pikiaq benda lain sangat...tugas cek kat sana, belajaq ja...pasai duit ka, apa ka, mak dengan abah yg cari...cek blajaq la sungguh2 na...mak abah sentiasa doakan cek bjaya..." antara pesan mak ayah aku...

"ha lagi satu, mak tak beghapa bekenan la cek dok buat ghambut lagu tu...potong bagi pendek kan senang...ghimas mak tengok cek ghambut panjang..." ni pon nasihat mak aku jugak...tp skarang ni rambut aku dah pendek...hehe...

hurmmm...ntahla....aku sangat rasa lain sekarang ni kat UTM nih...dah tak macam dulu...betol jugak cakap orang, kalau kita nak luahkan perasaan, melalui penulisan pon boleh jugak...tulis je ape yang kite nak cakap...aku pon nak buat mcm tu jugak la...aku nk tulis semua benda dalam nih..bukan ade orang nak baca pon post panjang2..janji aku puas..huh..

hurmmm...mengeluh, sedih, muram, pura2 gembira, memang aktiviti aku sekarang ni...ade je benda yg tak kena...ape dah jadi dengan remy nih? mana hilangnya remy yg dulu...remy yg sangat tabah, kuat, ceria...remy yg sekarang ni, dah lain...yup, memang aku dah lain...aku tak nak salahkan sapa2..tapi kenape engkau turut lain sekarang dengan aku? dah tak macam dulu? mungkin dengan perubahan sikap engkau menyebabkan aku turut berubah...study? huh, jangan cakap la...bukak je buku..tapi fikiran aku melayang jauh ke tempat lain...terbang tinggi, sekejap ke udara, sekejap menjunam ke tasik...itulah minda aku ketika study..sangat tak boleh fokus...apa yang aku fikir, adlah engkau...sikap engkau yang dingin dengan aku sekarang ni...aku sangat terasa semua ni..seolah olah sangat mudah untuk kau pergi dari hidupku?

aku ingat lagi kenangan kita...sem lepas banyak kenangan kita...sangat manis...kau sangat ambil berat akan diriku...aku? usah ditanya la, memang segenap perkara tentang engkau aku ambil tahu...makan, pakai, sihat, sakit, test, exam, sedih, hepy, pegi mana, dengan sape, semua tu aku ambil tahu...tapi itu dulu...dulu...sekarang semua dah berubah...engkau dah lain...sangat3...

kadang2, aku tatap gambar kamu dalam laptop ku..tak cukup dengan itu, aku cium gambar kamu dalam hemponku...aku buka fesbuk kamu...lihat semua gambar2 kamu...sangat sweet..lihat semua komen2 kamu...sangat bahagia lihat kamu bahagia...aku sangat sayang kamu...

aku tersenyum sendirian, dan menangis sendirian tatkala teringat kisah2 kita...sangat kelakar kan, macam orang gila..kejap tersenyum..kejap menangis...kita sangat rapat time cuti sem dulu walaupun kita berjauhan...setiap masa kita mesej...setiap pagi wish morning..setiap malam sebelum tidur pasti akan wish gudnyte..setiap benda, pasti akan mesej kamu..kamu pun kerap mesej aku...kiranya, sepanjang cuti kamu berada dalam ranking first yg mesej aku...aku selalu cakap i miss u...i love u...i care bout u...3 words ni...hanya untuk kamu...LOVE~MISS~CARE..

satu ketika, kamu tidak reply mesej aku...seharian...aku sangat bimbang..sangat risau...aku takut sangat perkara buruk menimpa kamu...kelakar kan, kes ni sampai aku marah2 kamu...kamu terus mintak maaf dan memujuk aku...aku marah sebab kamu tak reply mesej..yela, kamu mesti faham, aku sangat sayang kamu...aku x sanggup kehilangan kamu lagi...banyak sangat kenangan kita...sehinggakan aku rasa walaupun kita berjauhan, tetapi aku sangat rapat dengan kamu...aku tunggu mesej kamu, tiap masa...bile sampai je mesej kamu, aku sangat hepy, bersemangat untuk membalas...aku selalu cakap, tak sabar nak jumpa kamu lagi bile buka sem baru...aku sangat merindui kamu...hurmmm...

tapi, semuanya tak seperti yang dirancang...semua berubah...hanya aku dan kamu tahu apa yg lain...sangat lain.......aku sangat sayang kamu..sangat sayang...tapi dah tak bererti sekarang ni...kamu jauhkan diri dari aku...semakin hari semakin jauh...ibarat ditiup angin...aku umpama orang bodoh yang mengejar kapas yg ditiup angin..semakin aku mengejar, semakin jauh kamu dariku...sangat bodoh...aku nak sangat jumpa kamu...borak2 macam dulu...sangat manis...tapi kamu dah tak macam dulu...cepatnya masa berubah...

sekarang ni, aku hanya perhatikan kamu dari jarak jauh...melihat tawa ria kamu dengan si dia yg lain...sangat mesra..cemburukah aku? dengkikah aku dengan kebahagiaanmu sekarang ni? tapi xpe, org cakap cemburu itu tandanya sayang...adakah ia berguna lagi buat masa ni? arghh...itu kehidupan kamu...kamu selalu bicara tentang hak...yep, itu hak kamu untuk bermesra dgn siapa2 pon...aku tidak boleh menghalang...tapi yg menjadi persoalan dlm hati aku sekarang, MENGAPA KAMU SANGAT CEPAT BERUBAH DAN MELUPAKAN AKU?

kamu seolah olah tidak punyai perasaan kn...aku tidak seperti kamu...pabila aku sayang seseorang itu, sangat sukar untuk aku lupakannya...dan aku akan letak sepenuh jiwaku trhadap org yg aku sayang...tapi kamu nampaknya tidak...kamu boleh bersuka ria tatkala aku sedih merana...kamu boleh makan sendawa sedangkan aku lapar dahaga hilang selera...kamu boleh belajar dengan tekun, sedangkan aku asyik mengelamun...sangat lemah aku sedangkan aku adalah laki2...

"remy, laki2 harus kuat dan tabah...jangan biarkan ia mengganggu hidupmu, studymu...
ingat, score sem ni...banyak yg kamu perlu cover...capailah cita2 mu menjadi chemical engineer yg kaya raya...yg bakal hantar ibu bapamu ke tanah suci menggunakan duitmu sendiri...separation process, polution control, chemical reaction, analytical chemistry, instrumentation process, semua ni kamu perlu score dengan jayanya..kalau kamu asyik termenung teringat si dia, kamu tak kan berjaya capai targetmu...remy, kamu ingat dia masih peduli hal kamu? dia langsung tak hiraukan kamu sekarang ini...makan kamu, pakai kamu, sihatkah kamu, sakit kamu, ada dia ambil peduli? kalau kamu beritahu dia kamu demam, ada dia ambil peduli? sekarang dah lain, remy.. kalau dulu mungkin dia ambil berat tntang kamu, tapi sekarang? fikir2 la sendiri remy...dia dah tak perlukan kamu...dalam mindanya sudah tiada kamu sedikit pun...hanya kamu yg masih menyimpan memori2 kamu dan dia...bangun lah remy...bangun..!!"

aku mungkin boleh pura2 lupakan dia, tapi hakikatnya?
aku mungkin boleh pura2 delete segala memori aku dan dia, tapi hakikatnya?
aku mungkin boleh pura2 gembira, tapi hakikatnya?
aku mungkin boleh pura2 tidak mengambil tahu akan hal dirinya, tapi hakikatnya?

hakikatnya, aku tak dapat tunaikan semua itu..sebab aku masih sayang dan rindukannya...aku sangat ambil berat akan dirinya...tapi xpe, aku mesti tabah..hidup masih boleh diteruskan..insyaALLAH...

semalam, aku dah tenangkan fikiran aku...sangat asa lega..bawa motor laju2 naik highway sorang2 sampai ke pasir gudang...pastu singgah mcD, beli aiskrim makan atas moto...pastu patah balik singgah danga bay...balik utm hampir 2 pagi...fuhh, sangat tenang hati aku...

tapi...

aku tetap rindukan kamu yang dulu...

pergi saat indah
~aiman~


Dalam keheningan
Dan hadir bayangan
Kerana percintaan
Yang berangan sesalan

Ku rindu wajahmu
Sejak kau bertamu
Hanya satu dari dulunya
Selalu untukmu

Kembalilah tak ingin
Berulang kisah
Sedetik berpisah
Aku ikut bersalah
Tetap di waktu berubah
Pergi saat indah
Kekasih...

Masih lagi perlu
Mengapa membisu
Ku rayu kepadamu
Luangkanku hatiku

Kita harus menanti
Walau seribu kali
Kemaafan ini
Abadi ke sisi

Tinggal ku sendiri
Merenungi sepi
Fahami hingga nanti
Kau menjadi memori

Ceritera kita
Berakhir segala
Bahagia akan tiba
Suatu masa semula
Oh...oh...ouh...



2 comments:

Anonymous said...

Remy. No need to think a lot for that kind of gal. It will only show your weakness than your love toward her. Ignore her at once, show your egoism at her, show that you don care anything that happened. Show your superiority. A gal like that is useless to be taken care of. So what if she dumped you??? Before meeting her i bet you are hepi, after meeting her u r happier, and now, after everything u said u r sad. WTH?? Before is happy, after is happier, now?? u should be happiest. Believe me, live only to show her that you have win, no matter what happened, why must you prolong you defeat? WIN, WIN and WIN again until remy become REMY. :P (MR.MAN)

remySunbae said...

thanx a lot MR,MAN....but its hard 2 4get da one u love...evrytime, everywhere, even when i close up my eyes, dat person still in my mind...in my heart...so, wat shud i do? i cant control it...when i look at dat person, i cant control my self...its so sad...dump bullshit i am..!!! i still remember everything we had done 2gether...this situation realy hard 4 me...but, dat person can smile eventhough i cry...its unfair ryte...hurmmm.....but, i still love dat person...