10 August 2010

~tRaGeDi SeBeLoM rAmAdAn~




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS





kali ni, tak nak cerita sedih2...kita lupakan kejap kisah sedih tu...cewah, walhal hati ni dok pikir gak si dia...takpe, kali ni bukan topik tentang dia k...tentang hal lain lak...so, kali ni aku nak cerita tntang perkara2 menarik yg terjadi sehari dua nih...adoyai...pening aku...harini je pon dah banyak benda terjadi...hurmmm...

macam ni kisahnye...pagi tadi aku terbangun lambat gi kelas analytical chemistry...dekat setengah jam gak la aku lambat..so alang2 kelas sejam je arini, aku pon terus ponteng kuliah...pergh, ni bukan contoh teladan yg baik nih..jangan ikot ye...berdosa..haha...pastu aku pon terus bersiap gi kelas seterusnya, chemical reaction...bersemangat nih, sebab kelas PM Dr, Aisyah...sangat kelakar...2 pon terlambat gak 5 minit kot..masuk je bilik kuliah, Dr cakap aku x mandi sbb masuk kelas lambat...malu gile weyh..muke aku cam muke air liur basi ke? tibe2 terpikir aku mandi ke tak pagi tadi...lupe lak..ish3...dah la baju aku kedut2 sikit...
sebab
x sempat iron...iron pulak xde, kena pinjam yg AZAM punye...terok btol...almaklumla, aku ni bukannye nak smart2 sangat..kalau metrosexual xpe la nk melawa je...huhu...

lepas kelas reaction, kitorang ade lab tao...lab pollution arini...aku kena wat experiment untuk tengok kadar asid atau alkali dalam kandungan sampel sungai muar...menarik gak la...tapi ni bukan topik asal ye...takde mase aku nak cerita pasal kadar asid alkali dalam air kat sini...haha...yg lagi menariknye, adalah kejadian selepas lab...perghhh...asa cam bengang je kn...nk tao x knape? sebab, baru je beberapa minggu lepas aku
kena saman, tibe2 je lepas lab tadi kena saman lagi...siap pak guard n mak guard wat road block agi tao...siot je...aku punya la belakon wat muka baik, muke suci bak kata orang la kan, tak nak bagi kena tahan...tapi tak berjaya gak...x cukup baik ke muke aku ni...haha...

memang salah aku gak la, x lekat stiker utm kt moto kn...yg 2 aku x
kisah...tp ade ke patot, pok cik guard 2 saman sekali lagi sebab rambut aku...seyesly, x panjang pon rambut aku...pendek gile babeng kowt...adoyai...buta ke ape...nak suro aku wat botak ke, baru x kena saman...hurmmm....redho je la...dah bapa banyak duit aku sedekah kt UTM...nak saman pon, saman la time bulan ramadan ni...jgn la awal2...bole gk aku dapat pahala, niat derma kt UTM...walhal bayar saman...hahaha...takpela pokcik mokcik
guard ooi...saya terima seadanya saman korang nih...saya insan lemah...ahaks~

mood aku pon terus lari berciciran di tengah jalan...seperti pelari berlari di balapan mengejar pingat emas wa cakap lu...tapi mood untuk lunch 2 still ade k...hah, banyak gile aku makan...sambil makan je, terbayangkan muka pokcik guard yg ketat 2...ketat macam skru kat pintu bilik air je...dah la aku makan lauk daging...smbil kunyah daging yg liat 2, smbil imagine daging pok cik tuh aku kunyah..puas hati aku...lumat ko aku gigit...hehe
...jahat kn aku nih...amik ko...kejam sangat dgn aku kn... =p

fuhh, kenyang beb...pas makan je, dah kembung perut aku, aku pon tidoq la dengan geng2 aku kt bilik azam...sementara nk tunngu kelas pukul 2 plak...memang port kitorg la bilik mamat ni..hahaha...nak pulak ada teddy bear...nur nilam sari nama bear 2...hahaha...

ha?? test separation process?? cuak gak aku...
semalam test...dah la study cam ntah pape...kononnya dah bersedia la kan..sklai gi jawab test, hambik ko...aku stuck kat diameter yg dia bagi...yg syoq nya, aku dah buat nak abes dah..pastu lalu je Dr Hashim kat sebelah aku, dia kata nilai flow rate aku salah...hah, terketaq lutut aku dibuatnya...cuak mcm tuuuuuuuut...yela, masa tinggal lagi bape
minit je lagi...nak kena wat corrections dari mula...mampos aku...aku pon ape lagi, dengan sepantas kilat mmbetulkan keadaan...peluh meleleh
mcm air hujan, cuak punya pasal kn...ish3...nasib baik sempat betulkan graph...tapi....dah rezeki aku x cukup, nak wat cmne kn...aku x sempat nak betulkan nilai z...waaaaaaaaaaaa....
memang tension gak la...soalan mudah boleh jadi susah...argggghhhh...

nasib baik bukan aku sorg je yg terkantoi test semalam...ade agi member aku yg senasib dgn aku..hehehe...lega la sket...2 pon tensen gak la...yela, study mcm nak rak...tapi careless...cam nak mencarut je kn...nasib baik ade mcD berhampiran...kitorang gi lepaskan tension dgn makan sepuasnya...nyum3...

yg follow, aku, AZAM, AIZU, CAOL, CIPOT, ZAK, CAT, DIN, dgn RADIN...havoc abis mcD blakang UTM tuh...dengan kesengalan masing2...aku curi fries ko, ko curi fries aku...hahaha...tiap sorg ada gelagat masing2...caol dgn gilanya, aizu dgn manjanya, aku dgn bengong aku, azam dgn sengalnya, cat dgn melatahnya, zak dgn blurnya, din dgn gigihnya, cipot dgn machonya...setiap sorg menyengalkan diri semalam...best ah korang weyh...hahaha...yg penting, makan GCB,
lupa kejap segala masalah test semalam...nak lagiii...!!!

tgah2 dok makan mcD, teringat lak mak
aku...besday dia kemarin...8 ogos...maaaakkkkkkkkk...hepy besday...smoga panjang umur n dimurahkan rezeki...kami semua sayang mak tao...hurmm, alangkah bestnya kalau kat umah, boleh celebrate besday mak aku...makan pizza ka...nyum3...rindunya nak peluk mak aku...sweeettt...sayang mak tao...xpe, mcm slalu, aku org 1st yg akan wish besday ahli family aku...

gigih kan, tepat 12 malam aku call mak aku...ingat lagi, time tu kat k9 dgan JAT, YA n CIK SAMAD...usaha tunggu detik 12 tgah malam nk wish besday mak aku...jgn jeles ye abg2, kak, n adik...korg kalah..wish lambat..hehe...papepon, doa yg paling penting utk ibu kita kn...doa tiap kali lepas semayang, x penah putus dari bibir aku...urmmm...touching lak ase...mish u mom, dad...muah3...

haa, ni la gambo mak aku, ayah aku n abg serta adik aku...yg bujang2 je..yg dah kawin, x sempat nk snap..haha...hepy besday mak...cayang mak sgt3...


my mummy...mish u mom...muahs~hepy besday...

romantik kn, mak dgn abah...sangat bahagia...harap aku camni gak nanti dgn bini aku..hehe

aku dgn abg aku..kasanova dia nih..~

erm, smpai sini je kot aku membebel...nak study n wat esaiment lak nih
....banyak yg tertangguh dah..huhu...so, b4 korang blah, usha2 la dulu gambo2
yg aku sempat snap nih...cantik x..cantik x..??? kat bawah ni sumer gambar2 aku dgn geng aku yg sengal lagi sporting dan best... hehe...gambar kat mcD smalam...love u guys...!!!


sape lagi kurus? ~

alaa, apsal aizu x tgok camera...spoil laaa...

so sweet...~sumer gile camera...aigoo

gemuknye aku ngan zak...tamao3...

cute kn caol...siap fokos lagi camera kat dia...

yg pakai snow cap 2, radin...makan banyak sikit weyh...

sedap kn mcD..jom bernuke dgn GCB...

ni la geng2 aku..tp ade yg x join semalam...

seksinye cat...vass..!!

yg sebelah aku, nama die aizu...manja seyh.. =p

kacak x?? kacak x?? haha...

azam bajet comeyl..yuks..~

sayang korang...

comel kan girl 2..haha..

best kan gambo2 aku...hehehe...smpai sini dulu..nnti aku update lagi ye...remy dah ceria beb...yeke?? ah, layaaaanz...

11 comments:

remySunbae said...

love u guys...kawan yg best...mujur ade korang...=)

cat Ladivas said...

ceria sokmo....
suka kuar mkn ramai2....
^_^ ngeeee

acamlee said...

euwwwwww...sweet gile pic ko ngn aizu.....buweeekkkk!!!!!haha....

remySunbae said...

cat: 2 la...sgt best gi mkn ramai2...enjoy kn???


azam: jeles la 2...ko xnk amik gambo dgn aku? sape suro..haha

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

aizu memang manja giler kot...hahaha...
weh cam seronok je...nak belon tu gak..yg z pecahkan caol nyer mana???siot ko z...

nur hidayah isa said...

korang makan kat tempat wat besday party tu ek..leh eh?hehehe

kmsalam kat bear nama nur nilam sari tu..tak boleh blah btol nama dia..kahkah...lawak2...

sabo je la kena saman..mntap gak ko dpt saman sekaligus..aku 2mggu dapat 2..hehehe..selamat membayar saman yer..heheh :p

cik rina said...

cedih jgk dgr citer remy nie..he3
semua kwn2 remy karina xknl sgt just yg knl cat je..ari 2 de smbg dgn dia...
happy2 suda....ha3

remySunbae said...

lina:

aizu manja tapi macho...kan aizu kan...kena puji2 nih...kasi up sket..hehe...klu nak belon, kena makan kt tmpat celebrate besday...hihi...

eda:

haha..bear azam mmg comel oo...nur nilam sari binti mohd acamlee...sodap kn..haha...2 la, aku dah malas nak wat rayuan..pokcik polis 2 pon dah cam muka aku kot..tiap mggu gi sana..ish3...

remySunbae said...

cik karina:

citer post ni hepy ending laa...citer post lepas yg cedeyh...isk3...ooo, knal cat je eh...die mmg pemes..huhu...
xpe, try menghepykan diri la nih...x prlu tnjuk sgt kesedihan kt org..tp kdg2 trpancul gk even cover..huhu

Anonymous said...

hoi, malam ni mkn piza plak jom..

remySunbae said...

perghhh...manyak duit....mcD lagi laaa...nyum3..