24 November 2011

ragam ucapan besday

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

uhuk uhuk tersedak sudah..

almaklumlah usia semakin meningkat, 
nafas pon dah semakin tersekat...
nak cakap pon lidah tergeliat...
tunggu kesudahan di akhiraaaaaaaaat...



giteww kau pantun ke syair nih? hantam sajalah...dah lepas 3,4 hari besday baru nak update blog...nampak sangat bukan blogger tegar...nak buat macam mana, masa tak berapa nak ada...tak pasai2 masa dipersalahkan...-_-'

ouh, aku bukan nak cakap fasal besday aku yang membuatkan aku kelihatan semakin tua, bukan...aku nak kupas sedikit demi sedikit tentang ucapan besday yang rata-rata kita guna...jangan ingat nak kupas bawang pulak...bukan apa, kadang2 macam2 ragam cara orang wish kat kita...ada yang cam rajin, yang malas, yang semangat, yang tak tau nak habaq kategori apa pon ada jugak...heh? kadang2 aku gelak sorang2 bila baca post2 ucapan besday kat fesbuk...memang terbaek lah !

1) ucapan harijadi yang cam malas nak ucap...

uih, ade u ols...ni contohnya...

HB !

haa, tu kira rajin jugaklah capslock letak tanda seru bagai...yang lagi malas, gini jadinya..

hb

nah hamikkau, simple kan? tapi apepon, tetap wish dan ingat hari penting itupun sudah memadai...=)

2) ucapan harijadi beserta sekalug doa...boom bakor !

sejuk perut mak mengandung baca post yang cenggini...habis setan iblis terbakar...contohnya..

remy, hepy besday...aku doakan kau blablablablablabla.......................belanja aku...

heh, doa panjang2 mai part last ada suruh belanja pulak....pengeras eh?

3) ucapan harijadi sambil memuji

yang ni bila baca post tu akan terfikir sejenak..."ayat ni perli ke puji"...gini contohnya..

hepy besday remy yang kacak lagi hensem lagi macho macam remy ishak, lagi comel dari ayu OIAM, gagah perkasa, bertenaga ali cafe blablablabla.....dan lagi putih gebu dari salji...

heh putih tu yang tak tahan !

4) ucapan harijadi sambil nganjeng...

hepy besday MACHA !
besda budak hitam !

okay, terdiam...hahaha

5) ucapan harijadi penuh harapan

harapan setinggi langit nak suruh aku itu ini...insyaallah...

hepy besday remy, aku harap peningkatan umur hang akan membuatkan hang lagi matang, berubah kejalan yang lurus tanpa sebarang dosa..dan aku berharap blablablablab.....

nah hamik...baik nyanyi lagu HARAPAN si fazli zainal je..hehe...

6) ucapan harijadi berserta kata2 semangat

yang ni belungguk...aku suka ! antaranya...

remy hepy besday...semoga apa yang hang nak tercapai...
semoga hang betul2 kurus seperti yang diidamkan...
semoga hang kalahkan JACOB TWILIGHT tu...
semoga lemak goyang hang tu hilang sekelip mata...
blablablaba...

haaa, terharu kan? kah3...

7) ucapan harijadi yang panjang lebaq...

yang ni pon ada...selalunya yang panjang2 ni la yang tacing nih...macam2 nak ditulis...selalunya dalam henset lah dan selalunya orang yang rapat akan mesej ucapan besday yang panjang lebar...ada yang boleh menitiskan air mata pon ada jugak bila baca...gitewww, kerlas kau jah nak tacing bagai...haha...terbaek !

8) ucapan harijadi yang satndard

selalunya mesti ada ayat yang camni...

hepy besday remy, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki... NAK KEK !

haaaa, betoi dak betoi dak? yang capslock tu tak tahan tu...

9) ucapan besday yang cam teeeeeeeeeeet -_-''

yang ni ada jugak dapat kat henpon...jenis melawak tak hengat nih...tapi kelakar jugak...

hidup lagi kau...ingatkan dah mati...hepy besday...
patutla harini hari sial aku...rupa2nya hari kau dilahirkan...syialla puih !

damn kan...tapi dah faham jenis melawak kawaq punya orang layan jelah...lain dari yang lain...terbaek !

10) last sekali, ucapan harijadi dari mak abah!

haaa ni yang paling best...ucapan harijadi dari mak dan abah yang gigih talipon dari kampung...dan semestinya disulami dengan nasihat, muhasabah supaya jadi lebih baik...eh tacing lah ! =)

tediaaaa, atcelli banyak lagi jenis2 ucapan yang boleh dikategorikan...tu tak termasuk dengan ucapan yang takdak kaitan pon ada jugak...tapi memang dapat tangkap la nak cakap hepy besday...apapon memang terharulah kalau orang ingat besday...sekarang ni lagi senang, ada fesbuk memang tak payah hafal besday member...memang ada kat tepi notification tu...

cuba hampa try keletong tarikh besday kat fesbuk, tobat ramai yang terpesong...hahaha...

oyeah, baru teringat...ANAK PAPA dah baligh ! dah setahun dah sekarang...comey kan?


amboih kau kemain...nak landing mengalahkan tuan !


tapi kasihan kan? dah luka kat celah kangkang...heh, cam lucah pulak bila tengok gambaq ni...damn ! jangan salah faham k...hehe...actually ni teddy bear hadiah besday aku tahun lepas...kiranya memang dah genap setahun usia dia...dah baligh dah kot budak nih...heh? rasanya kalau tunggu lama2, boleh putus jugak kaki ANAK PAPA ni...kesian...

p/s: orang suruh kawin taknak...kalau ada bini boleh tolong jahit menjahit..hehe..



2 comments:

IQ = Iez Qis said...

epi bufday remy!

NadiRah said...

hppy besday..
g lah jahit celah kangkang bear tu...
aiisshhh~
huhuhuhu