15 November 2010

.:: fEmEs KeR rEmY sUnBaE?? sMpAi FeSbUk DiCeRoBoH..!!!::.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS


???"remy sunbae"???
wei, sape mamat ni ha? hawt sangat ke dis guy...cantik sangat ke rambut botak die 2...ganas sangat la kalau ade line2 kat kepala die 2...dah la gemuk...blah la wei...

HAMBOIH3....
sedapnye mulut ko kan...laha la sangat...lantak la aku nak wat ape pon...tapi aku x ganggu ko kan...

hehehe...actualy ayat2 kat atas ni xde kaitan pape pon..saje je teringin nak wat propaganda...jangan marah ye...tapi actualy entry kali ni ade kaitan sikit2 la dengan dialog kat atas tu...wahhh...gitewww....hot sangat ke aku nih...

okay, kenape aku berani keluarkan statement ni..."hawt sangat ke aku ni ha??"
nak tao x ape sebabnye...wow, panasssss...!!!! ni yg nak marah ni...sakit ati pon ade nih...ouch..!!! membara nih...ecewah...ala, rilex sudey...tapi aku memang sakit ati...okayp, ape perasaan korang kalau korang dapat tahu, korang ni ade peminat yg sangat2 meminati korang??? aik, kalau camni, mesti la bangga kan...maaaaaaaaaaaakkkkk, cek ada peminat...pemes oooo....

tapi ni bukan persoalan die...yg jadi masalahnye sekarang ni, korang x tahu sape peminat korang tuh...alaaaa, ala2 stalker korang la nih...die minat korang smpai sanggup bukak FESBUK korang tanpa korang tao...waaaaaaaaaaaa....marah nih..marah nih....da banyak kali dah jadi kat aku k...pemes sangat ke aku nih....

okay, mesti korang nk tao kn, camne aku boleh detect....kn3??? mesti korang nak tao kn...haaa, ni la yg nak diceriiterakan kat sini nih...tapi sebelom 2, aku nk cerita la ape yg terjadi time ade orang lain bukak fesbuk aku, and at the same time aku pon tengah on9 fesbuk...nak tao x ape die wat kt fesbuk aku?? nak tao x??? meh sini nak bg tao...waaaaaaaaaaaa...marah nih..marah nih..marah nih....

1) haa, ni kes dulu2 la...actualy aku x sure sama ada org yg same ke x..sbb aku da tukar password 3 times okay...okay, yg kali ni, STALKER 2 bukak fesbuk aku n bace sumer PRIVATE MESEJ aku....wei, 2 privacy kot...yg ko gedik nak bace 2 pahal???

2) ni lagi cilakak...adik beradik cicak...kalau setakat bace 2, aku boleh consider agi...tapi kalau smpai tahap nk FOWARD mesej2 inbox aku kat org lain, mmg $#@#$*%%$ la kan...hellowwww, kalau private mesej 2, of coz la secret kn...yg ko gigih copy, n paste n sent kt org lain 2 knape??? bodoh la ko...(okay, nmpak sgt aku sgt marah di sini...nk cool down jap)

3) okay, da cool down dah...huh...erm, aku x faham ape motif stalker aku nih...aku x tao jantina die ape...tapi stiap kali aku bukak fesbuk, mesti notification aku kosong...aih, x pernah2 haih jadi kosong..slalunye ade je merah menyala kt atas 2 kn...wait, merah 2 feveret kaler aku k...hehehe...so, bile aku tekan je kt notification 2, perghhh....ade bnyak gk yg aku x bukak lg rupanya....tp disebabkn "peminat" aku 2 dah bace dulu sume bnda 2, so mmg dah x tubik merah la kn...ces,, bedebah ko...

4) okay, yg ni jadi 2,3 minggu lepas...ko bayangkn, ade ke patot time aku tgah chat dgn mmber aku, "peminat setia" aku 2 tompang chat same...korg try wat camni..korang amik 2 lappy...bukak fesbuk korang...lappy first 2, korang chat dgn kwn korang...otomatik, kt fesbuk ko 1 lagi kat lappy kedua 2 pon akn kuar gk...so, klu tibe2 korang x wat ape pon kt fesbuk korang, tapi tibe2 je "korang" berchatting dgn org lain walhal korang x sentuh pon keyboard korang, nmpak sgt la ade "HANTU" yg tgah gune fesbuk korng kn...wey...kantoi sudaaaaaaaaa...!!!!
aku mmg gelabah gile kot time 2...

5) baru2 nih aku tukar password lagi fesbuk aku...tapi lepas pada 2, aku nk bukak fesbuk, aku dapat notification kt emel, suro aku tukar password lain lak...sbb ade org cube nk ceroboh fesbuk aku lagi...aku ase la kn, org 2 x puas ati sbb aku tukar password, so die try n try n keep trying nk bukak jugak...abes kering pala hotank die, dok perah sungguh2 idea meneka password aku...tapi, maksudnye kat sini, die xdapat bukak fesbuk aku dah la kn...okay, gumbira yahuuuu yiba2 wat seketika waktu...

jeng3...akan tetapi..!! aku dapat information baik punya daripada member aku yg sorg nih..nak mention nama die x?? letak jela, bg pemes skit mamat nih...nama member aku yg bijak nih, muhammad syazwan razak...weiii, aku da pemeskan ko k...say thanx cepat...hehehe...okayp,kejadian ni berlaku kat bilik die kt k11..pas dinner n lepak2, aku singgah kt bilik die...then, aku story2 la kat mamat nih pasal keraguan aku kt fesbuk aku nih...pastu die suro aku cek kat bahagian akaun fesbuk aku...aku pon gabra...boleh ke kite tahu ade org bukak fesbuk kite..?? haaa...ni la input menarik nih...rupe2nye, kite boleh detect sape2 yg bukak fesbuk kite...selain daripada owner 2 sendiri...langkah2 die camni...


1) korang bukak fesbuk..pastu nmpak x button "account" yg kt sebelah kanan korang 2...ha, korang klik kat situh...try tao, klik je kat situ...k..

2) okay, lepas korang dah klik butang 2, terkeluar la segala bnda cam dalam gambaq kt atas nih...so, korang tekan pulak butang account setting...klu lampi sangat, tengok gambaq kt atas 2..ha, tekan benda yg dalam bulatan merah 2...

3) jeng3...tadaaaaaa....lepas korang dah tekan benda 2, terkeluaq pulak benda camni...korang klik pulak kat bahagian account security...ade yg dekat bulatan hitam 2...

4) tadaaaaaa....die akan keluar benda camni la nanti...okay, cube korang tengok kat kotak hijau dengan kotak merah 2...sorry la x bape clear sikit...aku malas nak zoom...kalau korang perasan kn, yg kotak ijau 2, location die kat hohor bahru...tempat aku sekarang ni la...maksudnye, memang aku yg on9...tapi kalu korang perhatikan dengan betol dekat kotak merah 2, cube tengok location die kat mn??? kat KUALA LUMPUR??? aiseyh, bile mase aku kat KL?? ajaib x?? ni yg aku marah nih...maksudnye kat sini, ade org dari KL dah bukak fesbuk aku...okay, cube tengok dlm gambar 2, yg atas skali...most recent activity, today, pukul 11.19 pagi...haaa,, arini aku kat JB, UTM kot...nampak sangat kn??? bedebah betol...

so, ape korang rase?? aku da try cek fesbuk member aku gak...xde lak camni...sumer kat JB je...panas nih..!!! hey, ko sape ha yg memandai nk bukak fesbuk aku...masalahnye, kerap pulak 2...hurmmm....udah2 la 2...jgn nk jaga tepi kain orang k...wat hal sendiri...aku x tao la, benda ni betol ke x..tapi mmg aku ase ade org ceroboh fesbuk aku...

so, aku harap korang beware k...erm, ni je kot aku nk beleter..agak panjang entry kali nih...hahahaha....sory3...ngee~~~aku nk blah dulu laaa...nk wat entry lain lak...ahakss~~lebiu laling..!!!

p/s: fesbuk ni sangat best...mengeratkan hubungan...tp jgn salah guna pulak...b lastlu, aku x sangkan aku ni sangat pemes...hahaahah....gedebuk,,,,adeh...patah kerusi la pulak...pungkoq kembang sangat...papai...muah3...




12 comments:

nur hidayah isa said...

baru aku tawu boleh tgk camtu...hehe jakun2...nk try la sat lg

remySunbae said...

try wei....aku bengang nih...fesbuk aku ade org ceroboh...da lame dah kot...sape la x tao org kl tuh...grrrr

Nadia H. said...

aku pun baru tau weh..gile jakun..tp bdk tu dh kenape ek? xde keje lain..lg 1 klu bukak fb serentak tp gune laptop lain2 bkn nti salah sorg akan dpt notify kena log in balik semula ke?

jejaka idaman... said...

nadia dulu mmg camtu klu bukak fb dalam satu masa, salah satu fb akan log out sndri...tp skang nih x camtu dh...bkak la byk mane pon fb yg same, die xkan logout...renung2 kan dan slamat beramal..

Fiffy said...

maksud dia yg ip address yg dia detect tu, dia login fb la eh guna account kita? aku lagi la, aku kt kch, ada access dari KL. aku ingt org yg bukak prifile kite je..

iela_fadila alias said...

alu pun bawu taw!uhu

suffiakmal said...

thanks 4 da information !!

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

eh sama la sama la...aku pun baru tahu...aaa....abang remy kita hot gitew....hehehe....kenapa x sound direct weh....n macamana tiap kali ko tukar mesti die tau je password kau...giler terror die hack ke?e'eh bnyk soklan lak...

remySunbae said...

kawan2...2 la yg aku x paham...aku sangat marah kot...tp aku x tahu sape yg hack fesbuk aku...2 yg masalahnye...yg aku tao, org 2 bukak kt KL...tp mmg betol...sbb fesbuk aku jadi kucar kacir...tp nasib baik org 2 x anto bnda bukan2 kt kwn2 aku

Anonymous said...

sepet gabra::
hahaha apa punya org la wujud kt dunia nih. macam2 prangai. pervert kah?? urmm market tggi ngat my mamber nih smpai org pecah msuk muka surat ko nih~

remySunbae said...

hahaha...da tukar password dah...harap pasni dah x jadi lg laa...ngee~~

Norhamizah Abu Seman said...

len kli buh laa acc security everytime login from diff comp kena letak nama..
ap daaa...