27 November 2010

~NATRAHesok?~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyLIHATremyHIDUremyTULIS

assalamualaikum kawan2...sibuk gile sekarang ni...dengan exam yg x habis lagi ni...haish...nyampah betol...dah la susah2 belaka soalan...kan best kalau soalan sume senang je...haha...melampau ah gitu kan...salah diri sendiri jugak la kan, sape suruh malas s t u d y ...kan da susah nk jawab...hoho...

okay, entry kali ni bukan nak bercerita pasal exam k...buang ke tepi jap pasal exam tuh..da bosan dah dengar..actualy nk wat entry pasal besday aku...tapi next entry la aku citer pasal besday aku ye...hehehe...nak citer pasal aktiviti aku esok...cewah...

okay, sebenarnya gini...esok aku nak gi ISTANA BUDAYA...(hoi, exam x habis lagi la nate...ade ke patot nak bersuka ria gi KEY EL...study la nate..!!!) xpe, demi PEMENTASAN TEATER NATRAH, aku sanggup x study k...haha...yela, bukan senang aku nak dapat peluang tengok teater hebat nih...hellowww, MAYA KARIN yg belakon k...kalau x tengok rugi la beb...ooo maya karin, saranghaeyo...!!! I LOVE U MY DEAR...die la yg akan pegang watak NATRAH esok...x sabonye ase....mesti die lawa gile kan..first time beb, nak tengok muke die dgn bijik mata aku sendiri..wah, excited gituh...dudududu...

actualy ni adalah kali kedua aku jejak kaki ke IB...tolong jangan kata aku jakun okay..huhu..kalau aku stay kt KL, mmg dah lama aku gi tengok teater kat IB nih...xkan lepaskan peluang 1 pon...ecewah...masalahnya kt kedah xde IB wei...waaaaaaaaaaa...so, kire okay la kalau aku nk jakun kejap kn...hehehe...kali pertama aku gi IB ni, bile ntah...baru2 ni gak la...kitorang tengok citer TUN MAHATHIR THE MUSICAL...seyesly not bad citer die...ha, ERRA FAZIRA yg jadi datin sri ROSMAH k...memang sejibik sejibon la wa cakap lu, dorang mekap muke die...yg jadi TUN MAHATHIR lak, ape name die eh..jap3...ermmm......ZIZAN NIN kot...dengan....YA ALLAH, x tertimbul la pulak nama pelakon tuh..maaf ye..hehe...korang carik sendiri la ye..hahahaha... =P

okay, berbalik pada kisah si NATRAH ni, aku pon x tahu sangat pasal beliau nih...sebab 2 esok aku nk sangat gi tengok...yang aku tao, die ni dari keturunan belanda asanya..nama asal beliau is BERTHA HERTOGH (1937-2009)...eh, kiranya, taon lepas la beliau meninggal kn? seyesly aku baru tahu lepas googling tadi...semangat x aku? yela, kena la study dulu citer NATRAH ni, b4 gi tengok teater die esok..klu x, mesti aku blur..lampi seketika..haha...okay, beliau ni la yg menyebabkan RUSUHAN NATRAH di Singapura pada tahun 1950..actualy, apa yg aku baca kat tenet, dorang cakap rusuhan ni terjadi disebabkan spekulasi sentimen keagamaan dan jugak warna kulit...fuhh, mcm menarik jugak kisah NATRAH ni...entry kali ni, aku xkn kupas kulit durian nk citer sejarah hidup die..mesti korang pon tersengguk ngantuk nanti kn..huhu...maybe next entry, aku citer pasal pementasan teater esok...boleh letak gambar posing lawa2 dengan pelakon die kn..ecewah...posing wat peace gituh kn...hehe...

okay la...sampai sini je dulu kot bebelan aku sampai terkeluar air liur...nasib baik x bau bacin k...euuuwwww...yuks..!!! aku nak study instrument lak pasni...jap3, alamak, baju nak pakai esok x cari lagi nih...1 je yg aku x bekenan IB nih...kena pakai ala2 formal...waaaaaaaaaa....aku x suke pakai formal....wuwuwuwu...k la, aku nak gi selongkar almari merah aku ye...harap2 jumpa baju kemeja merah aku...nk pakai ala2 gothic esok leh x??? merah hitam...yeah...daaaa...doakan perjalanan kitorang selamat ye...I LOVE U MAYA KARIN...!!! akan ku pergi ke pangkuanmu esok...ngehehe...teeeeeeeeeeeeeeeeeet...

okay, kt bawah ni la gambaq2 si NATRAH 2...maap la ye, kecik molek lak gambo die nih...korang pakai kanta la ye kalau nk tengok..haha...selamat mencuci mata ye kalian..adios..

.:: ni poster zaman bile nih?? ups, aku copy paste je ::.

.:: ni antara scene citer ni la ::.

.:: ape la yg dorang tengah buat ni? xpe, esok kite tengok ye ::.

.:: okay, ni la bini aku..x nmpak die pakai gaun pengantin 2?? haha ::.

.:: adakah MAYA KARIN sedang menetek anak aku?? o my dear ::.


p/s: mood aku nak study tergendala malam ni sebab asyik dok googling pasal natrah jek..aishh...excited lebih nmpak...booooo....(T_______T)

p/s lagi : actualy bini pertama aku LISA SURIHANI..bukan maya karin...MAYA KARIN BINI KETIGA...bini kedua F A Z U R A....hahaha

3 comments:

iela_fadila alias said...

wah remy..
selamat menonton!
hehehe

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

berapa ramai bini la der..keh3....nk tengok gak T_T

remySunbae said...

kn boleh smpai 4 bini..hehe...
jgn jeles ye kawan2..dapat tengok natrah..hehe