12 November 2010

.:: hA..!!! aMbIk Ko., ToNgKaNg PeCaH ::.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS



hai u olsss....gitewww...
ha, arini aku baru start exam...lambat gile kot start exam sem ni...2 minggu study week babe..arini aku baru nak start, yg member aku kos lain da abes arini pon ade...wah3, berbau busuk masam jeles di situ ye...jangan, x baik cemburu2 ni...slow2 la, nk pi mana ngat pon klu abes exam awal...tol x?? tol x?? haha...ayat penyejuk ati je nih...walhal berapi jeles kt dorang yg da abes paper...wargghhh...

bile tengah2 exam ni, faham2 je la kan keadaan bilik...mak aih, da macam tongkang pecah dah aku tengok bilik aku nih...dengan buku sana sini...kertas berselerak, pen pensel merata tempat...nasib baik ade ruang nak duduk n berjalan...pendek kate, nak cari lantai memang susah la...penuh lantai dengan kertas2...ops, mcm over hyperbola sepak je ayat aku...haha...almaklumlah, pelajar cemerlang la katakan...wah, giteww...ayat nk gempak je kan..cemerlang la sangat...carry mark pon ntah hape2...miracle...miracle...datanglah padaku..ngeh3...

time nak exam ni jugakla kepala masing2 dah tingtong...dah mula nak hempuk atas meja, nk cucuk pen kat celah telinga, nak isap liquid paper, nk kunyah lecture notes, nk pepak kalkulator, nak minum dakwat pen, pon boleh...ha, mampu?? haish, nervous 2 x dikata la kan...kalau boleh ni, nak bangun gi bilik air pon malas...buang masa katanya...ceyt...tapi berFESBUK boleh je kan walaupun tengah2 busy study...aigoo...

oit,, sape kate time study diharamkan bukak fesbuk??? wah3, mana boleh gitu...fesbuk ni sumber ilmiah k...sbb ape aku ckp ilmiah?? sebabnye, korg boleh berbincang dgn kawan2 kt fesbuk ni..tol x?? jimat sket credit enset korang 2...bagi yg KEDEKUT cam aku ni, chat kt fesbuk ni la jimat...x payah koling2, mesej2 klu nk tanye tips...ha, klu yg ade tips 2, x payah susah2 4ward mesej kt kawan2...post kt fesbuk sudey...sume bole baca even yg x terlibat skalipon...x gituh?? ala, biase la...tengah sengkek ni, da ujung sem mane ade duit sangat...klu awal sem, asal makan je nk beli air mahal2...asal top up je, nk koling2...tp skrg ni, da ujung sem, asal makan je da x order air...paling busuk pon beli air sejuk kosong...cayalah..mmg saving abes kot..hehe...

haa, kt bawah ni la bukti tongkang pecah bilik aku nih...CAT la nih yg menyemakkan bilik aku...klu x, kemas okay...hehehe...at least, ade bukti yg kami ni blajar...struggle la konon kan...hehehe....moral of the story, study biar gempak...xpe klu berselerak...janji lepas study kemas supaya x seranut otak....gitew,,,cam pantun la pulak kn..ahaks~~
nah, usha2 la gelagat kitorg study ye...ngeeee~~~

.::kesengalan melanda...aku pon x paham kenape aku pakai helmet sambil study::.

.:: smart kn??? agak2 nk gune pen kaler2, amek je kat celah2 helmet tuh ::.

.:: my feveret tuh..munchy's nyum3 ::.


.:: okay, bile da dekat exam, tuhan sentiasa di hati k..mode: insaf ::.

.:: semangat x?? semangat x cat study?? no wonder la dean list tiap sem kn ::.

.:: mak aih...feeling ct ke cat ni...aiyooo ::.

.:: alahai, sepahnye lantai ::.

.:: okay, ni keadaan meja aku sehari sebelom exam...perghh ::.

.:: sume ni barang cat okay...bukan brg2 aku...cat yg bagi sepah..hehe ::.

hurmmm...xde la sepah sgt kn bilik aku nih...ade agi bilik yg tersangat sepah...alah, sekali sekala, ape salahnye kn...hehe...time study week je pon...tapi ade sesetengah org cakap, nk bg senang study, persekitaran kena wangi, bersih, kemas...xpe, papepon, study rajin2 ye kawan2...baru abes 1 paper nih...ade bnyak agi paper yg menanti,...alahai...

smpai sini je kot celoteh aku kali nih...nnti borak2 agi...take care ea...papai...

p/s: bilik aku dah kemas sekarang nih...seyesly...esok mesti serabut balik dengan nota2...hihihi...

5 comments:

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

bagus betul study sama2...tu la mana tau dapat berkat dean cat sekali kan...huhu..jeles...nak dean gak T_T

Anonymous said...

nikmatilah saat2 ni dgn indah sekali...sebb lepas masuk alam pekerjaa, tiada lagi kenangan seperti ni...teringinya dak balik zaman study dulu....

remySunbae said...

lina: hope so la kn...dpt dean gk kali nih...tp cam tuuuuuuuuuuuuuuut je paper td...xpe3, ade agi paper lain pasni..score3..!!

anony: time kasih...mmg best zaman study nih..sgt best...enjoy gile..walaupun pecah kpala..hehe...

::Qaseh Ila:: said...

huhu..gud luck ye..
do the best..blik dh sepah so OMR sheet pn kn sepah(dgn jwpn)la eh..
chaiyokk2!!

remySunbae said...

insyaALLAH...thanxs qaseh ila...
tp xde soalan objekif la...da xde OMR2 agi dah...weee...