28 December 2010

~akuPONnakCAKAPfasalPRODUKrambutJUGAK~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

assalamualaikum pembaca budiman sekalian...
bagus3, membaca budaya yg sihat tao, so banyak2 la baca belog aku yg x seindah mana ni...aku memang x pandai nak hias2 belog ni, nak main2 dengan coding2 ni macam bukan aku je...seyesly x pandai, nak kata buta IT 2, macam teruk sangat la kan...xpe, t aku belajar lagi cara nak mencantikkan belog ni...tapi kan, kalau nak main dengan iron rambut ke, alat curl ke, hair dryer ke, aku pandai ah...hehehe...

okay, setiap kali aku bukak belog kawan2 aku, terutamanya hasnida si gadis yg mementingkan kecantikan ni, mesti die akan selitkan fasal produk2 yg berkualiti tinggi yg dia gunakan...ala2, tips kecantikan dan kehenseman gituh...ni yg membuatkan aku teruja nak baca nih..yela, nak tengok sejauh mana keberkesanan produk tuh...thumbs up girl...!!! baru2 ni aku godek2 belog kawan2 aku...pastu aku terhenti kat salah 1 entry ni fasal 1 produk rambut loreal...(sila cubit untuk dapatkan rambut yg menawan)

pastu aku pon terfikir...

"eh, semalam aku pon beli 1 produk rambut gak...nak share2 gak la...cam best jep.."

okay, memang betol...semalam aku beli ...
-
-
-
-
-
-
-

GARNIER NUTRISSE CREAM ===> NOURISHING PERMANENT HAIRCOLOR
-
-
-
-
-
-




wah3...nama nak grand je kan...produk ni bertujuan untuk mengcover grayhair aku ni....almaklumlaa, dah tua katakan..uban pon bersepah..seyesly, banyak gile uban aku...so, aku pon berikhtiar untuk pakai benda alah ni...die macam dye gak laa...tapi jangan risau, disahkan HALAL ea...sebab 2 aku berani pakai...yela, aku ni jenis semayang punya orang..hehe..mesti la nak pastikan yg halal...baru la sah solat kan...(pergh, macam ustaz x??)

okay actualy masuk kali ni, da 3 kali aku kaler rambut...n sume kaler yg berlainan...1st dulu, aku kaler guna produk SHURAH...alaa, yg ezlynn jadi duta produk ni kalau x silap aku...kaler yg aku guna kalau x silap aku, kaler kulit kayu manis kot..tapi hasilnya x macam dalam gambar 2 pon...ceyt...da macam reddish brown aku ase..tapi aku suke..!!!! hehe...

pastu aku botakkan kepala aku...sape2 yg x tahu, meh sini nak kasi tahu..aku botakkan kepala aku lepas aku clash aritu..konon2nya sebagai kehidupan semula la konon...ceyt..kurafat tol...xde la, just nk jadi org baru je..2 yg botakkan kepala...k, lupakan kisah botak licin2...actualy nk gtao, lepas aku botak, aku kaler lagi baby hair aku...tapi aku x ingat ape nama kaler yg aku guna...ala2 oren nk blond sikit kot..tapi hasil die lagu lain jugak..yg 2, aku guna produk SASSY...utk pengetahuan korang, aku x suke guna produk ni...sebab, kaler die x mengcover uban 100%...bila kat uban 2, nmpak sangat kaler die x sama dgn rambut yg asalnya itam...so, fake sangat...

n last but not list..penemuan baru kali ni...aku memberanikan diri utk cuba yg GARNIER punya...n hasilnya aku puas hati walaupun x sama macam rambut model dalam kotak 2..haha..standard ah 2...kaler yg terhasil actualy bergantiung kepada kaler asal rambut kita...dan jugak bergantung kepada jumlah masa yg kita guna...hipotesisnya, semakin lama masa yg kita guna, semakin pekat kaler yg terhasil...cewah...jadi cikgu sains kejap..hehe..

okay, da melalut banyak dah ni...terlupa nak habaq, kali ni aku pilih kaler...
-
-
-
-
"CASHEW NUT / IRIDESCENT MAHOGANY"
-
-
-
-
sebab kaler dia cantik kat model dalam kotak 2...
actualy aku nak cari kaler rambut yg hampir sama macam WIG yg aku pakai dalam gambaq kat bawah ni...ops, pecah lobang ye...aku pakai wig...haha...

.:: ni la wig yg aku rembat kat patung kat JJ..suke kaler die ::.

xde, aku saja amik wig kat patung pakaian kat JJ ari 2...pastu apa lagi..snap3 laa...hehe...cam cantik je kaler dia...tapi cari punya cari, xde la pulak produk garnier yg sama kaler dgn wig tuh...so, kesimpulannya, aku amik la kaler yg aku tulis kat atas tu...ouh, kalau korang nak cari, kod die number 55...

okay, jujur cakap...aku suke gile hasil produk ni walaupun rambut aku x semacam langsung macam model dalam kotak ni...bile aku tengok cermin, aku nmpak cam nak hijau sikit2, brown sikit2...ntah laa...yg penting, uban aku memang x nampak langsung...aku ingat nak upload gambaq, tapi bila kaler die x nampak dalam gambar...bile kena matahari baru nmpak...pastu rambut asa cam x rosak langsung...bukan ape, standard ah...bile kaler rambut ni, rambut akan sedikit rosak..yela, chemical kan...faham2 je la...

1 je tips aku nak habaq, kalau korang nak pilih kaler rambut, plis jangan sesekali pilih kaler rambut yg mengandungi BLEACH...menatang ni la yg akan merosakkan rambut anda...okay, bleach ni macam clorox gk la...die berfungsi untuk melunturkan kaler asal rambut...kalau korang tengok kaler rambut yg terang2, contohnya kuning ke, putih ke, hijau ke, n bla3, haaa yg 2 kompem ade bleach...mana taknye, kalau korang x lunturkan kaler asal rambut korang yg hitam pekat 2, camne la kaler baru nak serap masuk...tapi ingat, yg 2 untuk kaler rambut yg terang2 je...x semua kaler ade bleach tao...hati2 dalam pemilihan warna =)

.:: see?? nampak rambut kering dan sangat rosak bile kaler yg digunakan ade kandungan bleach ::.

lagi 1, korang boleh sembunyikan rambut korang yg kompem2 rosak cam akar kayu nak mati 2 dengan kaler yg gelap...tapi dinasihatkan, tolong dapatkan nasihat daripada pakar rambut...gi je kat salon mane2...x semestinya nak kena jumpe yuko yamashita (sila picit utk berkenalan) pakar rambut lurus menawan sunsilk...kan3....:: rambut rosak bejaya dilindungi dgn kaler rambut yg gelap ::.

okay, berbalik kpada produk garnier ni, dalam pek 2 ade disediakan beberapa bahan...sangat best..!!

.:: pakej dalam pek ::.

1) a pair of gloves
.:: pakai semasa nak meratakan pada rambut ::.

2) applicator bottle containing the developer milk + nourishing permanent haircolor
.:: kedua2 bnda ni kena campur n shake sampai sempurna..bnda ni la yg korang sapu kt rambut ::.

3) 2 pack of conditioner
.:: haa, bnda ni kena sapu selepas korang cuci rambut...kena bilas tao n memang lembut cam sotong rambut korang lepas pakai bnda nih ::.


so, selamat mencuba...!!!


p/s: aku xtao skrg ni rambut aku kaler apa...xpe, janji bukan kaler putih..haha..

3 comments:

Hasnida Sidek said...

eh dude! tak sangka kau pakai wig wuwuwuwu nak merasa pakai wig jugaaa. T_T so far tak pernah cuba garnier ni. tp cam best je dia plant base kan?

Hasnida Sidek said...
This comment has been removed by the author.
remySunbae said...

yep....die drpd tumbuh2an...memang best...produk kaler rambut yg paling best setakat la ni...tp kelemahan die, kaler x same sgt mcm kt display..tp rmbut nmpak best,,,suke3..