23 December 2010

~ tragedi 'UNSTOPABLE' di ALOQstaq ~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

burrpp...alhamdulillah...
sangat kenyang ini malam...cewah...
kenyang makan kek besday maksu timah jiran depan umah x abis agi nih...
disebabkan aku terlalu kenyang dan rasa takot untuk tidur gara2 xnak bagi perutku terus maju ke depan, better aku mengupdate belog aku nih...ceyt, pantang ada ceritera baru cikit, mula la nak update kan...gud gud gud...hehe...

untuk pengetahuan korang, 22 disember ataupun semalam besday jiran aku...MAKSU TIMAH nama beliau...so, tadi kitorang celebrate ramai2, disebabkan rumah aku ni ada ramai orang..mana tak nye, penuh dengan anak sedara aku..family abang n akak aku balik sini, 2 yg meriah tuh...dlm pukoi 10, kitorang mulakan majlis...ala, kecik2 sajor...ada kek sebijik, pastu ayam golek dok tergolek 2, 3 ekoq..(ntah, x kire la pulak ade bape ekoq..tp cam banyak je)...pastu ade la fries n bla3...cukup untuk 2 family besaq...sorry la ye, terlupa nak amik gambaq..kalau x, leh tayang kat korang...sedap hingga meleleh air hingus...nyum3...

loh, actualy aku nak citer sal bnda lain...memang asyik melalut je keje aku ni...pabila jariku menyentuh keyboard, mula lah macam2 tertubik ke ladang gandum...okay, mengarut lagi...xde, cam gini sebenarnye...tengah hari tadi dalam pukoi 2 asenye, aku gi star parade kat aloq staq ni...niat nak teman kezen aku gi perm kan rambut die kat salooon kt dlm 2...almaklumlaa, da abis SPM, dapat ganjaran dari ayah die untuk gi wat rambut...choii, mintak la enset ke ape ke..ni mintak wat rambut..hahaha...

aku bukan nak citer sal cara2 nak perm kan rambut...jangan dok pikiaq lain lak..klu korang nk blajaq cara nak perm rambut, lain kali aku wat tutorial k...tp sebelom 2, kena carik model dulu ah...cewah..sembang nak kemaih kan..huh...okay, melalut lagi nampaknya...kita sambung balik ea...okay, waktu aku otw nak ke destinasi, aku teringat citer UNSTOPABLE...korang tao x citer nih?? pasal ketapi yg xleh nk behenti..memang best gak ah citer ni..aku tengok kat pawagam k...sound die memang best laa...banyak aksi yg bg aku luruh jantung n menjerit dlm wayang..terkejut punya pasai...huhu...

yg boleh buat aku teringat citer 2 sebab ada keretapi yg sangat panjang lintas jalan aku...so, aku trpaksa la stop kejap moto aku tadi..dah la panas giler tadi...tp azab neraka lagi panas wei...nauzubillah, mintak simpang...(mode insaf ea)..asa cam matahari betoi2 atas kpala aku...dah la aku pakai sweater itam tadi...dok pulak kat panas terik...memang hangus ah aku...asa cam ada pili ayaq dok tala kat aku..rupa2nya peluh aku sendiri..abis basah ketiak aku tao...cek maluuuu....hahaha...wei, aku bukan pakai sweater sebab nak feeling korea ke, US ke, ape ke...bukan nak feeling sejuk ada salji...aku pakai sweater sbb nak cover tangan daripada terkena sinaran UV yg boleh HITAMKAN kulit aku yg PUTIH nih...huhu...lg 1 sebab nak cover keluasan perut aku yg terdedah...hahah..bajet pakai sweater 2 boleh nmpak kurus cikit la kan..hak3...

okay, tengah asyik melayan panas, tibe2 aku terperasan ade sebijik kereta terperangkap dlm laluan keretapi...ohemji...!!!!!!! patotla kereta 2 dok hon dari tadi...mesti die cuak gile...mana tak nye, die pon tengk citer unstopable gak...mesti mengucap x behenti kan...korang bayangkan la, kalau kereta die kena langgar dengan ketapi..mesti die mati kan...ouh tidak...!!! kejadian yg x diingini berlaku di depan mata aku...actualy, tadi jem teruk gila...2 yg kereta 2 x lepas laluan keretapi tadi....so, bile penghadang 2 turun, kereta 2 tersekat kat dalam penghadang jalan keretapi...(eh, korang paham x ni, ape yg aku cube sampaikan nih)...

tadi memang agak kelam kabut gak la...aku sempat snap gambar sekeping ja tadi.. 2 pon x bape clear...sebagai bukti yg aku x tipu...cewah...huhu...tapi tadi memang mengingatkan aku pada citer unstopable beb...dari jauh da dengaq bunyi ketapi...mesti cuak giler ah pemandu kereta 2...tapi at last, kereta 2 dapat gak keluaq dari kawasan keretapi b4 keretapi lalu...kalau x, memang masuk metro la muka aku...sebagai saksi...hehhe...aku ni, punya la nak tengok kejadian 2, sanggup menyelit sana sini, nk sampai ke depan...

ha, kt bawah ni la gambaq situasi tadi...

alamak, terkecik la pulak tulisan kat dlm gambaq nih...haa, korang nmpak x kereta 2??? kete 2 la yg tersekat kat tengah2 laluan ketapi...memang cuak nk mampos..org tua2 cakap, tahik tinggai secamca...haha...yg dlm kotak ijau 2, aku nk tunjuk pagar yg dok hadang kereta masuk dlm laluan 2...so, aku x tipu la kan..ngeh3...tapi papepon, aku bersyukur sbb kemalangan dapat dielakkan...fuhh....alhamdulillah...kalau x, abes berkecai kereta n badan org 2..kebabooom...!!!

okay la, smpai sini dulu...aku da mengantok..agak2, makanan tadi pon da hadam kot..so, boleh la aku tidoq dgn senang ati..lalalala...nyte3..!!!

p/s: jangan asyik dok imagine bnda bukan2..berangan je lebih, konon2 action dlm muvie 2 betoi2 nak jadi in reality...poooorah..!!

2 comments:

wiyono said...

sambil berkunjung, sambil ngopi dan menjadi lebih seru kalau utak atik isi blog ini, wahhhh ternyata infonya matang dan mantab, benar benar great blog... yaaah tapi senang sekali kalau dapaet follow ya saya ucapkan terimakasih

remySunbae said...

trima kasih...tp sy x brapa faham ayat kamu...^_^