09 July 2011

"LCians mana boleh tengok LCians yang lain merana beb"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

krrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggg....!!!!! (jam henpon bunyi)

hah, sudah...!! dah pukoi 9 pagi baru nak bangun? hamagad, habis la aku cam gini, dah la harini ofis start pukoi 9, boleh pulak aku bangun lambat...boss pulak nak buat jamuan perpisahan untuk sorang macha yang intern kat sini jugak katanya...mesti boss datang awal..haaa, sudah...memang gabra aku, mandi pon ala2 basah tak basah je...tapi still mantain berjam jam jugak dalam jamban tuh...berak lagi, kencing lagi, shave lagi...ouh, aku sorang yang teliti bab2 nih...tapi, still lambat masuk ofis..!

okay, dah la aku terbangun lambat (ceyh, walhal emangnya niat malas nak gi ofis pon harini, buleh dak?) boleh pulak motor aku buat hal kat tengah2 jalan...dats why la aku fikir, harini hari malang aku ke, hari baik aku....sebab ada jugak benda baik yang terjadi tadi...wuwuwuwu, terharu tahu, terharu...

canggini, dari semalam lagi aku dah perasan minyak moto aku dah sampai takok paling bawah sekali..memang dah kering laa, tapi aku malas nak isi lagi semalam sebab aku tersangatlah mengantuk bhai...so, dengan harapan ondewei nak gi ofis harini, sempat lah isi...tapi seperti biasa, diharapkan hujan tengah hari, tapi hujan turung minggu depan...memang malang la kan...sampai tengah jalan je moto aku dah terkedek kedek mintak pelempang...nasib baik sempat lepas roundbout besaq, kalau tak memang naya la, dah la harini banyak la haih kereta moto...

uih, bayangkan betapa jauhnya stesen minyak dari tempat moto aku mampus...eh laa, dah la punya ramai kenderaan yang lalu lalang, sumpah malu weyh...dah la aku pakai LC (ecewah, apadahal kalau pakai LC pon?) memang malu la kalau orang tengok...punya nak cover malu, aku sanggup tolak moto aku tanpa bukak helmet...haa, memang takde sape yang nampak wajah kacak aku nih...rata rata orang yang lalu, mesti akan pandang kat aku...ape ko tak pernah tengok orang stuck tengah jalan sebab minyak habis? damn kan...

tapi mujur lah ade sorang hamba ALLAH yang sangat lah baik hati tolong aku tadi..die tolak moto aku sampai lah ke stesen minyak..kiranya tak sampai berapa meter ja aku tolak motor aku sorang2, die dah muncul..tapi malangnya, aku tak sempat ucap terima kasih, die dah blah...memang superhero betol lah derr...yang penting, aku tertarik dengan kata2 dia sebelum die tolak motor aku...alah, standard lah, aku macam segan la die nak tolong aku mula2...

die: moto habis minyak ke bro?
aku: haah, tak sempat nak isi la bro (ecewah, aku pon balas bro bro, hah kau, kemain lagi..)
die: bro naik je moto bro, gua tolak dari belakang...
aku: eh, takyah susah2 lah bro, gua tolak sendiri je..dekat je stesen minyak tu... (aku pon nak gua bro jugak)
die: rilek la bro, LCians mana boleh tengok LCians yang lain merana beb...dah, naik cepat...
aku: ouh, oke...
haa, ce bace ayat yang aku bold kan tuh...nice kan? bapak semangat LC mamat tuh...tapi memang bagus la kan, ade jugak orang yang nak tolong aku...thanx tu brader yang tak berapa nak hensem yang naik moto LC kaler putih strike biru....hahaha...memang terbaik la bro...ecewah...

kalau die boleh cakap,

 LCians mana boleh tengok LCians yang lain merana beb


aku boleh cakap,


MUSLIMS mana boleh tengok MUSLIMS yang lain merana beb...
 so, sebagai pengajaran, marilah sama2 kita bantu membantu...kalau boleh, jangan hanya tolong pada orang tertentu saja...maybe brader tadi kalau nampak penunggang moto yang bukan LC, maybe die tak tolong kan...kalau boleh, nak tolong orang jangan tengok pada sesuatu perkara saja...apepon, brader tadi tu dah dapat pahala kan sebab tolong insan lemah seperti aku nih..ecewah...baidewei, thanx bro, walaupun memang sah sah die takkan bace blog aku...haha...

eh, sudah2 celoteh panjang2, satgi boss aku nak buat jamuan makan lagi...sempena perpisahan sorang lagi budak intern kat sini...nyum3...kalau aku rajin, aku up entry fasal jamuan tu oke? adios..!

p/s: nasib baik ade orang tolong, kalau tak memang basah ketiak aku tolak moto sorang2..haha...

4 comments:

nur hidayah isa said...

bagus betul org tu...

wawan said...

kalu ak tolong,org xckp time kasih.ak tarik balik motor tu sampai kt tmpt awal2 ak tolak.haha

amelia said...

muahaha wawan keji! baiknye mamat LC tuu

shafiqabdshukor said...

baiknye die...org kuat LC ni..
mst bnyk join konvoi LC ni...