26 April 2011

stalker dgn ambik berat 2 same ke tak?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

"wokayh, semangat la baq hang sampai tiap2 ari hg nak hupdate belog hape hg xdak kerja lain dah ka nak buat? hape hg x gheti nak study ka?"

"err...err..drpd aku letih study aku pi tidoq, lebih baik aku hupdate belog ye dak...at least ade gak benda yg berpekdah nak buat ye dak.."

alaa, biase la 2 kalau kena ayat2 gini kat PM fesbuk...kalau hg x mau baca hg x payah la bukak ye dak..ececece bajet hawt la kate kan..okay, sila lempang..ecelli, ni mukaddimah je, nak cakapnye lain..huehuehue...okay back 2 basic...erm..aku kadang2 kompius la jugak dgn istilah STALKER nih...banyak gk la yg dok tertanya2 gamaknya...

1) sapa yg selalu dikaitkan dgn stalker dlm hidup hampa ni?


2) ehh laaaa, apa sangat la yg dia buat kat hampa smpai hampa dok cop dia ni stalker?


3) gamak dia dok usha2 hampa, belek gambaq hampa, tanya hampa sihat ke dak, 2 dikira stalker hidup hampa la 2? jadah..! 


4) ouh, kalau org 2 selalu suruh hampa study ka, ambik berat ka, tanya itu ini, tu pon dikira stalker la? damn..


5) abis 2, kalau gamaknya ada org yg nampak muka hampa sedih cam mati bini, pastu dengan rasa serba salah pi tanya, "eh beb, ko ni cam sedih je, muke masam je, x sihat ke? ko bengang dgn aku ke? kalu ade masalah share la beb, aku dengar"...yg ni pon dikira stalker ka? ceyt..

uih, banyak lg sebenaqnya kalau nak senarai...cukup 5 je kot...so, ape pendapat anda? takkan suma org nak dianggap stalker...apa hawt sangat la kn kalau sume org nak jadi stalker kita..wuwuwuwu dahsyat...xde, aku dok dengaq banyak la jugak org dok bercakap, tapi bagi aku bnda 2 perkara biasa la kalu ambil berat hal kawan2 ye dak..kalau setakat nak ambil berat tanya itu ini pon x buleh, dianggap stalker or saja konon nk bagi org tacing sbb ada org ambil berat, jadahnya la kn...

kadang2, dalam berkawan ni kena la pandai beza antara kawan yg ambil berat dgn kawan yg mmg betoi2 nak masuk campoq hal korang...tapi dah nama pon kawan, xkan xnk tanya kalau tengok muka kawan sendiri masam cam cuka senyum pon x mau, tegoq sepatah jawab setengah patah ye dak...standard ah tu adab berkawan...yg si kawan ni pulak, jgn la dok cop kawan hampa yg asyik ambik berat sal hampa 2 stalker hidup hampa...sepatutnya beruntung la kalau kawan kita ambik berat sal kita...baru lah besfren forever x gituh? haha..

lg 1 la kn, kalau kita tanya kawan kita cmni,,,

"eh ko maria, ko ni kenape cam tanak cakap dengan aku? ko cam melarikan diri dari aku je kebelakangan ni...ye laa, kalau dulu ko ceria je...tp skrg ko cam tanak borak dgn aku...aku ade wat salah dgn ko ke maria? aku mintak maaf ye...sowry"...
(ni contoh ye contoh..jgn dok terasa lak sapa2 yg nama maria)

so, bagi aku kira bagus la kawn si maria ni sbb pi tanya maria apa yg terjadi kat die sampai ade perubahan yg drastik cam tu...bagi aku 2 ambil berat la 2...tapi berwaspada...ada sesetengah orang akan cakap yg si kawan maria ni adalah insan yg berpikiran negatif...ups, bagi aku apsal nak negatif lak? ape sebab die ase yg diri die ni ada wat salah kt maria smpai maria x layan die 2 dianggap pemikiran negatif? bagi aku tidak sama sekali...kalau negatif pon, sometimes mmg perlu untuk ada pemikiran negatif dlm pala hotak kita...

okay contoh...

kalau la tunang hampa tiba2 mengandung 5 bulan sedangkan hampa x pernah sentuh tunang hampa...ouh, kita xleh ada pemikiran negatif...jadahnya la...memang sah2 tunang hampa pernah main dgn jantan lain smpai buleh mengandung 5 bulan...ouh nak positif sgt la knsmpai dlm pala hotak hampa pikiaq cmni..

" eh jgn pikir negatif..dia x mungkin main dgn jantan lain...dia mengandung sbb miracle...siti mariam pon mengandung sebab miracle ALLAH taala nak bagi..." ouh jadahnya la haih...ape ko ingat zaman sekarang ni mcm dulu? ape ko ingat tunang ko siti mariam? damn..!

so, WE (HUMAN) NEVER ASK SUMTHING DAT WE DIDN'T SEE OR HEAR UNLESS WE REALLY REALIZE IT n IN DIS CASE DA DIFFERENCE ON YOU...

so, hampa campak kata2 ni kat muka sapa2 yg kata hampa ni stalker dia bila hampa tanya "beb, are u okay?"...adios..

::: kalau gamak jadi camni, lempaq ja ais krim2 kat muka :::

p/s: aku pon kdg2 jadi stalker gak bila tiap malam dok usha gambaq org nu gambaq org ni kat fesbuk..padan muka hampa sapa suro letak gambaq gojes2...haha

6 comments:

IQ = Iez Qis said...

like nota kaki anda~~ haha!

suka jadi stalker juga! weeee~ stalker sllu dimksudkn pda orang yg tak senang dengan kita je...

klu kita stalk orang tu? mknenye kita tak senang dengan dier la kan? ada ke camtu? ntah..pikir2..haha!

Hafidzah Hafidz said...

ahahaha..terabek la katun tuhhh..pecah perut jap..MARIA? (o.O) hoh? hehehehe..CONTOH je kan kan..btw nice la entry..

pendapat fyza la kan, stalker nih antara niat tak baik dengan niat baik tapi more pada niat tak baik la dan kita tak rapat dengan dye pun, org yang amek berat pulak biasa memang kita rapat, selesa dengan org tu..heee ^^

Mr.SteAltH said...

haha. footnote tu terbaek. sape suruh kann? HAHA

sYaza said...

hahha...stalker ni ade banyak jenis..ade yang suke stalk sbb saje saje..ade jugak yang stalk untuk balas dendam n ade agenda yang tersendiri..miahhaha...tp dari yang remy tulis ni..tu more pada kawan2 yang amek berat..org gile je rase diri die di stalk bila org amek berat lagu tuh..ahhaha...ayat syaza pon dah berbelit...tp kan ade jugak jenis stalker yang tergamak siap buat FB baru semata2 nak stalk someone tu..haaa..itu dikire stalker yang ade agenda tersendiri..miahahhaha..ini biasanya kalau org yang jenis duk jage tepi kain olang punya type...hik hik hik...terpanjang plk...bebel...sowi..heheh.. =D chill

aLya maNip said...

betul2..beza kwan ambil berat ngan stalker..lau stalker ni lam diam je tapi tawnye jal org yg dia stalk lebeh dr bfff lg .hahaha

NadiRah said...

lempaq ja!!!!