22 June 2011

interview part time GSC mengalahkan interview nak intern kat Schlumberger...(part 1)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

sapa yang berani kata DUIT tak penting, mai nak luku kepala sekor2 mai...ha, todia nak habaq betapa pentingnya duit untuk aku survive sekarang ni...yela, sekarang tengah intern, mana scholar JPA masuk kan...nak claim kena tunggu bukak sem nanti, alamatnya mati kebulur la aku kat sini...nak mengharapkan elaun intern ni, ujung bulan baru dapat, tu pon tak cukup der...buat lekat celah gigi je elaun kat sini...damn...so, dengan saki baki elaun JPA yang sem2 lepas pon da menghampiri zero sen, terpaksa lah aku bergantung harap kat mak bapak aku yang sangat memahami kesusahan anak mereka ini..cewah...tapi sampai bila nak mengharap kat mak bapak kan...

mak, nak seribu...dua ribu yang mak bagi minggu lepas dah habis laa...

haa, gila kau..ingat mak bapak cap duit ke ape? senang2 nak mintak duit...yang mak bapak kau pagi petang siang malam cari duit bersengkang mata, tak pulak fikir kan...ish3...so, dengan rasa tanggungjawab dan segan nak mintak banyak2 kat mak bapak, mesti la kena cari inisiatif lain kan...alah, setakat gi intern bukak laptop dari pagi sampai petang, kejap tidoq kejap bangun, kejap tengok citer korea, kejap lepak kat tandas, takde lah penat sangat kan..kalau penat pon, penat nak menunggu pukoi 5 petang ja, sebab nak balik...damn..!

lepas keje, lepak kat rumah sewa, bukak lap top lagi...sambung tengok citer korea lagi sampai berbuih mulut tengok peha gebu dahi licin minah korea...haish, takleh jadi ni..macam buang masa ja aku rasa...daripada aku duduk melangut buang masa mengharapkan duit turun berterabur dari langit, baik aku cari keje part time ye dak...start petang lepas intern, sampai tengah malam pon jadi la kan...balik umah terus tidoq, esok pagi bangun terus gi intern..wah, gitu semangat hamik kau...yela, kalau keje boleh la jugak nak kumpul duit nak gi GOP korea nanti...takde la ralat sangat, kalau gi korea tak kan taknak beli mende kan...bila ada duit baru boleh shopping kat sana, tak pon keluaq date dengan Girl Generation ke, IU ke...baru puas..!

disebabkan aku dengan Aizu mempunyai persamaan yakni keinginan membuak buak nak cari sen, kami pon mengikut kata hati prof Cat, buat part time dekat GSC...eh, aku dok sebut GSC ni, korang tao tak menatang apa ni? Golden Screen Cinemas laa...kami pon mintak la part time job kat GSC Alamanda Putrajaya...gigih kau, dari bangi ke Alamanda...amik borang, amik gambar passport bagai, lepastu esoknya gi lagi submit borang...fuhh, gigih...lepastu kena pulak tunggu call untuk interview...haa, bab interview ni, nanti aku UP entry baru naa...hehe..sangat mencelakakan diri aku...aigoo...

::: sapa tak kenal, memang noob...haha :::

so, dalam 2,3 hari lepas submit borang memang nebes la kan..pantang ada number yang tak dikenali masuk dalam fon, mesti ingat orang GSC yang call panggil interview...memang bersiap sedia dah..dalam dok berjaga-jaga tu pon aku terlepas okay...boleh pulak, dia call nak panggil interview time aku tengah kerja...aku silent fon kan, memang kalau dia vibrate atas meja memang sah2 aku tak dengar...almaklumlah, fokus wat kerja...walhal dok berfesbuku ni haaa...dah terlepas call, baru menggelabah...yang si Aizu dah mesej bagitao orang GSC dah call dia..aku gelabah tahap dewa la kan, takot terlepas peluang...buat dia kata aku tak dapat kerja sebab tak alert panggilan telefon, tak ke naya? aku pon call la dia balik...berbuih telinga aku dengaq bunyi ring tone, tapi langsung tak angkat...memang kecewa habis la der..

tapi tetap tak putus asa, petang kemarin aku gi jugak interview...haa, hamik kau...

interview GSC mengalahkan interview nak intern kat Schlumberger....

hampeh..! kemain straight abis, sampai nak terberak aku....macam2 soalan ditanya...haish....

bersambung................

p/s: gua takdak sen, gua tak pandai mencuri okay...gua cari yang halal..anda??

4 comments:

NadiRah said...

ambik cos oil n gas ke?

remySunbae said...

@NadiRah

eh, xde laa...amik kos chemical engineering pure...

Anonymous said...

brp part time sejam kat gsc??

qamariah asmuzi said...

Mana smbungnnya?