21 June 2011

review: pelembap bibir yang owsem..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

awat, kalau gamak nampak laki2 yang terlalu jaga penampilan, pakai minyak wangi semerbak kasturi, rambut nak mengalahkan perempuan punya seting hamek kau, baju nak iron kemas2, dress up nak stylo gila, beg kasut baju seluaq nak kena ikot tema, pakai spender mahal2 nak bagi nampak tag segala, muka pantang berminyak harus lap dengan tisu minyak, kalau gemuk asyik nak kurus sampai makan pon tak mao, dahtu hampa nak kata GAY or METROSEKSUAL la...(todia, intro kemain nak kontroversi..haha) jangan silap kawan2, METROSEKSUAL tak semestinya GAY dan GAY semestinya METROSEKSUAL..haaa, gituh konsepnya...ni bukan aku yang buat fakta ni, tapi kebanyakan belog, ceramah, motivasi, even wanita hari ini pon ada bincangkan isu ni...(nahh, tengok wanita hari ini tak bole blah)


eh, apa aku melalut ni...aku saja wat intro gini sebab entry kali ni aku nak wat review fasal salah satu produk kecantikan kehenseman yang aku guna...hellow, dah barang baik, takkan nak simpan sorang2 ye dak...harus la aku share demi kebaikan bersama...ecewah...aku wat inro gini bukan apa, mulut orang ni susah...nanti ada yang cakap..

"eleh, laki2 pon nak pakai macam2 mengalahkan perempuan"
eh kau jangan, sekarang ni mana nak cari laki2 yang selekeh tak pakai minyak wangi, bau ketiak, peluh masam, muka berminyak, rambut berserabai dah...majority laki2 dah punyai kesedaran betapa pentingnya penampilan diri okay...kau jangan ingat pompuan ja nak cantik, laki2 pon nak hensem...huh..oke dah beleteaq sikit2, kita terjah produk baru...layaannnzzz....
.
.
.
.
.
CHERRY PINK LIP 
::: MENGEMBALIKAN TONA WARNA BIBIR ANDA :::

.
.
.
.
.
haaa, mesti ramai yang mengalami bibir kering sampai merekah kan? kalau ditanya, apa yang korang guna, mesti ada yang cakap guna lipice, lipstick, vaseline, lipbum n bla3 kan..kalau yang kedekut tu, letak ayaq lioq ja kat bibir konon nak bagi lembap...ceyt geli aku tengok...semua produk tu aku dah pernah guna tapi cam gampang je...lagi kering ade laaa...sebelom ni aku pakai vaseline, aku ingatkan buleh elok sebab ramai yang rekemen vaseline buleh lembapkan bibir..tapi bila aku pakai, lagi kering...mula2 je die macam lembapkan bibir, lama2 rasa macam ada selaput petroleum yang kering dekat bibir aku...haaa, jangan memain sampai berminyak la bibir aku pakai benda alah tu...so, kesimpulannya....

VASELINE ----> FAIL
ada sekali tu, aku guna lipice yang rasa buah tu...alaa, yang rasa strawberry, lemon, pastu ada yang rasa sedap gila macam nk jilat kiss bibir sendiri...memang sedap..bau pon wangi...asyik dok tenyeh ja kat bibir aku ni haaa...aku pakai sampai habis pon sebab sedap rasa dia...tapi hakikatnya still kering...kalau beli yang takde pewarna, memang hitam la bibir aku...macam perokok tegar hamik kau...lepastu, still jugak kering lagi...so, kesimpulannya....

LIPICE ---> FAIL

dah semua pakat nak fail, aku pon tak pakai ape langsung la sejak dua menjak nih..biar je kering...kalau tengok bibir sendiri, memang kompius "eh, ni bibir ke jalan tar?" todia, hyperbola sangat nak habaq betapa merekahnya bibir aku...lepastu, dah teruk sangat member aku yang cantik sexy cun hawt gojes rekemen kan aku produk ni......

memang best kalau aku pakai...bukan saja melembapkan bibir, siap mencerahkan bibir aku kot...kalau dulu nmpak gelap macam perokok tegar walaupun aku tak hisap rokok, lepas aku pakai benda ni memang jadi pink la....rasa best sangat...bila aku sebut pink, jangan la dok imagine sampai macam pakai lipstick kaler pink...maksud aku, nampak segar la bibir aku ni...

okay, jom kita review sikit produk nih...

product: BIOGLO CHERRY PINK
type: LIP CREAM
use for: LIPS n NIPPLES (wiwit, nipples tuuu....)
made in: TAIWAN
supplier: COSWAY
direction for use: squeze a small amount of the cream and smooth onto lips.
price: RM 22.00

this product is recommended to:
  • Those with darkened or discoloured lips & nipples
  • Those with chapped, flaking or dry lips
  • Lipstick users to prevent further discolouration due to regular use of lipsticks
  • Those who wish to restore the natural colour of lips & nipples



 ::: sebelom :::

 ::: selepas :::

so, kalau berminat boleh dapatkannya di semua stokis COSWAY di seluruh Malaysia...kalau jadi ahli boleh dapat murah sikit...aku pon tak ahli, tapi aku guna kad orang lain...hehe...kiranya aku puas hati la pakai benda nih...tapi orang kata ni produk untuk perempuan..peduli apa aku, asalkan aku rasa best, sesuai dengan diri aku, menawan, kira okay la kan...haha...so, kalau sapa2 yang ada masalah bibir kering, try la produk ni...insyaALLAH best...asyik nak pakai ja, dok saja2 pon nak pakai...gud lux..!

p/s:  pakai benda ni kat bibir, bila tengok cermin rasa macam nak kiss bibir sendiri..haha okay tipu..!

14 comments:

little devil said...

btol eh boleyh jd lg elok dr sblom ?
heeee. kne cube nih. thanx for the info. =)

yati said...

salam.. remy, akak pakai gak vaselin tuh.. mase awal2 dulu yer, mmg ade selaput tuh.. tp sejak stop hampir 2 bulan n pakai blk, dh xder selaput tuh.. tp mcm best jek produk yg remy rekomen nih.. dh bape lame remy pakai?

remySunbae said...

@little devil

betol...serius...try laaa...walaupun agak mahal, tapi memang best..huhu

remySunbae said...

@yati

tapi kan, kalau pakai vaselin, die mcm melekit dan sgt berminyak kt bibir...rimas sgt..akak try la produk ni...memang melembapkan bibir, pastu mengembalikan warna pink pada bibir...suwit sgt..hehe

Nadia H. said...

remy belanje aku ni. vaseline ngan lipice pun x efek kat aku..aku dah r suke kopek sampai darah..belanje aku ea? maceh..appreciate sgtttttt..

remySunbae said...

@Nadia H.
ko nak yang mana 1 ni sayangku nadia? mekap remover body shop ke, benda nih...haha

Nadia H. said...

@remySunbae nak yang ni la..mekap x pakai mekap haha demand aku ni..

remySunbae said...

@Nadia H.
kalau gitu, mcD cancel ah...hahahahaha....pikir cepat pikir... =p

remySunbae said...

@Nadia H.
kalau gitu, mcD cancel ah...hahahahaha....pikir cepat pikir... =p

Nadia H. said...

@remySunbae ok mcd cncel..nak ni..haha..

remySunbae said...

@Nadia H.
okay set...dapat JPA aku bagi...ko tenyeh banyak2 kat mulut ko depan aku ye..hahaha...tapi dgn 1 syarat, ko kena wat contract melawakan blog aku selama setahun...hahahahaha kejam x kejam x...

Nadia H. said...

haha xde hal la..aku pun rse mcm nak edit blk blog ko skrg ni sbb mcm simple sgt..

remySunbae said...

@Nadia H.
waaaaaaaaaaaaa, ni yg sayang ko ketat2 ni nadia yg cantik wuwuwuwu.....ko diberi kebebasan utk mencantikkan blog ni...ko nk wat cmne pon aku x kisah..sbb ko cantik..hahaha

Anonymous said...

cepat x kesannye pkai produk ni?