13 June 2011

si gadis, hati2 pabila keseorangan...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
remyTENGOKremyDENGARremyHIDUremyTULIS

hai assalamualaikum...korang pernah kena rogol tak? haha cuak cuak...rilex2...korang selalu kan baca berita ke dengar radio ke fasal kes2 rogol yang selalu berlaku kat Malaysia ni...macam2 hal yang berlaku...dah macam satu aktiviti sukan berenang kuak lentang pulak rogol merogol, liwat meliwat, rengan merengan nih...haishh...

kalau zaman dulu, anak gadis yang hilang daranya disebabkan kena rogol dirasakan bagai nak mati dan seolah olah kehilangan satu benda yang sangat berharga iaitu maruah diri...kiranya, kalau kena rogol tu, memang gelap masa depan lah kiranya..memang dah tak laku n dah hilang arah tuju lebih kurang la...betapa orang zaman dahulu menitik beratkan soal keperihatinan terhadap kaum hawa, kaum yang perlukan bimbingan dari kaum adam itu sendiri..tetapi, kaum adam yang sepatutnya membimbing, melindungi, dan menjaga kaum wanita itu sendiri yang bertindak untuk merosakkan mereka...yes, itu lah yang sering berlaku sekarang...

maaf kaalu entry kali ni agak lucah, berkait isu rogol dan sebagainya...tapi adalah sedikit rasa kesal sebab ,majoriti yang merogol ini adalah orang melayu itu sendiri...mana hilangnya maruah kita semua? hurm, memang patut rasa kesal...aku bukan saja2 nak buat entry ni, tapi aku nak meluahkan sedikit rasa kesal aku terhadap apa yang terjadi semalam..ye, SEMALAM...sangat baru lagi kejadian ini di mana kawan aku sendiri yang mengalami benda ni...BUKAN KENA ROGOL...tapi kena kacau dek laki2 miang dan gatai konek merela...haaa, daripada kena kacaulah boleh berlakunya aktiviti sukan rogol merogol ni...mula2 memang la say "hai, nak number tepon boley", "awak ni comel macam yuna laaa", "nak kenal bole?" dan macam2 ayat manis kononnya...lepastu kalau dah makin dekat makin dekat, memang nak kena tampo jugak la kan...

so, kepada gurls out there, plis laaa...PLISSS jaga diri anda sebaik mungkin..jangan mudah terpedaya dengan usikan2 siulan lelaki hensem di luar sana...mengarut semua tu...jangan dok feeling hampa cantik cute pastu bangga la kalau ada laki2 dok usik2 say hai n so on...kalau dah start melayan, memang nak undang masalah...bukan apa, dah macam2 cerita yang kita dengar sekarang ni...so, sebagai langkah selamat, sediakan apa2 yang patut dalam beg korang, macam penyembur lada ke, pisau ke ape ke..kalau gamak larat bawak lesung batu or sambal belacan, haaa bawak ja...boleh tonyoh kat sapa2 yang coba nak mengusik ye dak...baru lah style..!

so, apa yang berlaku semalam ialah aku, aizu dengan tun keluar gi jalan2 hang out chill around KL nih...walaupon xdak duit, poket kering ada hajat jugak nak keluar tuh...tapi aku taknak cerita la saat2 kami gelak guling2 bergossip bagai tuh...aku nak fokus kepada kejadian yang tidak diingini yang berlaku pada tun...so, lepas dah puas bersuka ria, kami pon nak balik ke kediaman masing2 la kan...masing2 tunggu tren kat KL central pukoi 10 malam lebih...disebabkan rasa gentleman, aku pon tunggu n biar tun naik dulu tren, sebab tren dia sampai awal...dia nak balik setia jaya kalau tak silap, kami nak balik ke UKM...

sebelom tu aku pesan "kalau hang dah samapi, hang mesej aku naa...jaga diri elok2.." so, kami pon bergerak membawa haluan masing2...selang 40 minit lebih kurang, aku pon samapai ke destinasi aku..tiba2 time aku atas moto nak balik rumah dari stesen ketapi, tun call tak henti2...malangnya aku atas moto time tu nak balik ke umah so memang x dapek la nak angkat fon..aku dah pelik dah, apsal dia kol tak henti2 ni..rupa2nya, nak dijadikan cerita si tun tersilap turun stesen and dia kena tunggu lagi setengah jam untuk next tren...sangat lama...and at that time, dia sorang2 kat stesen tu...n time tu dah tengah malam..wuwuwuwu...tiba2...jeng3...

menurut penceritaanya lah, ada seorang mamat MELAYU datang dan cuba menyapa dan mengusik...siap mintak number fon lagi...so, korang bayangkan macamana keadaan time tu...mesti mana2 gadis yang mengalami benda ni akan rasa sangat cuak, yela dah malam pulak kan..plus xde orang lain pulak tu...tiba2 datang lagi 2 orang laki2 maybe kawan kepada mamat tu la kot...semakin dekat  n semakin dekat...pada mulanya tun tak layan pon, tapi yela..orang kata kalau kita berlagak sangat, lain jadinya...mau mamat tu gomoi time tu jugak tak ke naya? memang mencurigakan bak kata tun...hurmmm...

tapi jangan risau, takdak apa pon yang terjadi...tun selamat okay...tapi yang aku ralat, tun call aku banyak kali tapi aku tak dapat angkat...kononnya dia nak call tunang dia yakni aku ni haa...nak berlakon yang dai dah ada tunang dengan harapan mamat2 tuh tak jadi nak kacau dia la kan...tapi aku tak angkat fon, sehinggalah aku sampai rumah baru aku angkat fon..hurm, kalau terjadi sesuatu pada tun, memang aku rasa bersalah...gituh...

tapi, mamat2 tu still tak mengalah...ouh, aku boleh bayangkan keadaan time tu..kata tun, kalau mamat tu start pegang tangan or buat benda pelik2, dia akan start menjerit or tampo or tendang teloq terus..uih ganas tak? peduli apa ganas ke tak, selamatkan diri itu penting...syukur alhamdulillah, kebetulan tren sampai tepat pada waktunya...aku syukur sangat...tun terus lari masuk dalam tren...fuhh, aku dengar dia cerita dalam fon semalam, memang aku dah cuak...yela, kalau jadi pape camne? hurmm..yang tun ni pon satu, lalai dalam tren..haa, kan dah kena...lain kali make sure tak tersalah turun okay? hehe..

jadi, disebabkan dia still takot, sepanjang perjalanan dia dari terminal sampai ke rumah, dia tak bagi aku letak fon..kena sembang jugak sampai la ke dalam rumah...fuhh, rasa gentlemen sangat aku ni..hahaha...btw, aku syukur sangat takde benda yang terjadi... =)

so gurl, jadikan ini sebagai pengajaran...pakai lawa2 sangat pon susah jugak, nanti jadi daya tarikan..so, langkah selamat pakai kain buruk, x gosok gigi, serabai bila nak keluar, okay? baru xde orang nak kacau usik2...heheh...xde laa, kalau dah cantik, pandai2 jaga diri ye...jangan tunjuk anda lemah...okay?

so, setakat ni dulu...dah nak balik kerja daa...babai...ouh b4 tu, usha2 la gambaq kami have fun meronggeng semalam ye... =)

 














::: nasib baik aku laki2..xde nye nak kena rogol raba2..hahaha :::



p/s: laki2 pon toksah nak rogol sangat la haih...simpan konek kemaluan hampa dekat bini hampa sudaaa...cuba bayangkan mak, adik, akak sendiri yang kena rogol, kena kacau, apa perasaan? agak2 gersang, tumbuk sambal dalam lesung batu? kalau x faham, dok diam sudaa..haha..

2 comments:

AL AZRUL said...

caya la ko bro... ada org yg percya dn brgntung hrap pda ko... bla ada org prcya kat kita, mknanya kita adlh kwn yg terbaik...

remySunbae said...

wah, terharu seketika...thanx beb... =)